Flemming Østergaards advokat: Vi går efter Højesteret

Landsretten har skærpet byrettens dom og idømt tidligere Parken-bosser fængsel i halvandet år.

- Jeg er chokeret, og jeg mener, den er forkert. Nu vil vi helt klart prøve at få dommen i Højesteret.

Det siger Flemming Østergaards forsvarsadvokat, Sysette Vinding Kruse, efter at landsretten har skærpet byrettens dom og idømt den tidligere bestyrelsesformand i Parken halvandet års fængsel.

Han får også konfiskeret et udbytte på ni millioner kroner.

Tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup er også idømt halvandet års fængsel i landsretten.

Sagen har handlet om kursmanipulation og var en ankesag. I byretten fik Flemming Østergaard og Jørgen Glistrup i 2015 henholdsvis fire og seks måneders fængsel. Dermed er afgørelsen altså en markant ændring dommen i Københavns Byret, som faldt i september 2015.

- Jeg havde forventet en frifindelse, siger Sysette Vinding Kruse, der nu vil læse dommen grundigt.

Hårde men rimelige straffe

Større tilfredshed er der at spore hos anklagemyndigheden.

- Vi er meget tilfredse med dommens resultat. Vi har fået Landsrettens ord for, at der er begået systematisk kursmanipulation i en meget lang periode, og det har Landsretten takseret til hårde, men rimelige straffe, siger anklager Jan Henrik Hansen.

73-årige Flemming Østergaard var ikke selv til stede ved domsafsigelsen.

Anklageren har under sagen hævdet, at Flemming Østergaard og tidligere direktør Jørgen Glistrup havde centrale roller i Parkens opkøb af egne aktier, som skulle påvirke kursen.

Parken straffes også og idømmes en bøde på 13 millioner kroner.

Sagen kort

  • August 2010: Finanstilsynet anmelder Parken Sport & Entertainment til Bagmandspolitiet for ulovlig kursmanipulation, og der rejses sigtelse et år efter.

  • November 2014: Bagmandspolitiet er klar med tiltaler om kursmanipulation ved at Parken via to banker købte ca. 95.000 af egne aktier for 113 millioner kroner.

  • September 2015: Dommen falder i byretten. Tidligere formand Flemming Østergard idømmes fire måneders fængsel og tidligere direktør Jørgen Glistrup idømmes seks måneders fængsel. Begge anker og det samme gør anklagemyndigheden.

  • De frifindes dog for det tungeste forhold i anklageskriftet og dømmes for de enkeltstående handler.

  • Marts 2017: Østergaard og Glistrup idømmes en strengere straf på halvandet års ubetinget fængsel. Retten finder, at Parken fik en dominerende stilling på aktiemarkedet ved at købe egne aktier, fordi kursen kom op på et kunstigt niveau.