Flere danske topchefer lander magtfulde jobs hos udenlandske giganter

International erfaring er vigtigt, hvis du sigter mod toppen, lyder det fra headhunter.

Jim Hagemann Snabe er en af flere danske erhvervsledere, der sidder på formandsposter i internationale virksomheder. Det samme gør blandt andre Nils Smedegaard Andersen, Lone Fønss Schrøder og Vagn Sørensen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er efterhånden flere danske erhvervsledere, som skifter topjobbet ud med en bestyrelseskarriere i udlandet, og det er også, hvad tidligere Mærsk-chef Nils Smedegaard Andersen gjorde i 2015.

Her trådte han ind i bestyrelsen hos det verdensomspændende fødevareselskab Unilever, som han nu, fire år efter, er valgt til at stå i spidsen for.

Men hvad skal der egentlig til for at lande den slags magtfulde poster?

Svaret er ikke entydigt. Og så alligevel.

Ifølge headhunter Ole Ingvardsen, ledende partner i Ingvardsen Partners, er der helt afgørende krav, som danske erhvervsledere skal kunne opfylde for at nå en post som Nils Smedegaard Andersens.

I spidsen for trecifret milliardomsætning

Ole Ingvardsen har i en årrække rekrutteret bestyrelsesmedlemmer og topchefer for virksomheder herhjemme og i udlandet. Han fortæller, at vi i stigende grad ser danskere træde ind i bestyrelsen hos store internationale virksomheder.

- Der er prestige forbundet med at indtage en international bestyrelsespost, og det er der flere topchefer herhjemme, der drømmer om, mens der også er virksomheder i udlandet, der har øje på dem, som markerer sig med flotte resultater, siger Ole Ingvardsen og tilføjer:

- Det betyder, at vi i dag ser danskere på bestyrelsesposter i koncerner med trecifret milliardomsætning og flere hundrede tusinde ansatte.

Siemens, Volvo, Nestlé og Starbucks

I bestyrelser hos internationale virksomheder sidder blandt andet erhvervsledere som Lone Fønss Schrøder, der sidder i bestyrelsen hos Volvo Car Group og Ikea, formand for AirCanadas bestyrelse, Vagn Sørensen, og Jim Hagemann Snabe, der gjorde karriere hos den tyske it-gigant SAP, inden han i 2018 blev bestyrelsesformand for Siemens.

Derudover har den tidligere Lego-topchef Jørgen Knudstorp de sidste to år siddet i bestyrelsen hos den amerikanske kaffegigant Starbucks, og Kasper Rørsted bestrider udover sin stilling som direktør i Adidas også en bestyrelsespost i den multinationale schweiziske fødevarekoncern Nestlé.

  • Jim Hagemann Snabe er både bestyrelsesformand i Mærsk, Bang & Olufsen, Allianz Group og tyske Siemens. Tidligere har han været global chef for SAP-koncernen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)
  • Lone Fønss Schrøder sidder på en række bestyrelsesposter. Hun er blandt andet næstformand for Volvo Car Groups bestyrelse samtidig med, at hun er direktør i Concordium og sidder i bestyrelsen hos Ikea. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)
  • Vagn Sørensen landede for ganske nyligt en bestyrelsesformandspost i det canadiske flyselskab, Air Canada. Han også er senior-rådgiver for kapitalfonden EQT og har en række bestyrelsesposter. Han er blandt andet medlem af bestyrelsen i Flying Tiger Copenhagen and TIA Technology. (Foto: Olafur Steinar Gestsson © Scanpix)
  • Kasper Rørsted har været ansat hos Compaq, været senior vice president i Hewlett Packard og topchef i den tyske industrikoncern Henkel. I 2016 blev han direktør for Adidas, og han er i dag også medlem af bestyrelsen i den multinationale schweiziske fødevarekoncern Nestlé. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)
  • Tidligere Lego-topchef Jørgen Knudstorp tiltrådte i 2017 rollen som bestyrelsesformand i koncernen. Derudover har han sagt ja til en ekstern bestyrelsespost hos den amerikanske kaffegigant Starbucks. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
  • Nils Smedegaard Andersen er i dag blevet udnævnt som bestyrelsesformand i Unilever, der har mere end 160.000 ansatte. Han er i øjeblikket formand for den hollandske kemivirksomhed Akzo Nobel og for Salling Groups bestyrelse. Sidstnævnte planlægger han at træde tilbage fra i marts 2020. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)
1 / 6

- De har alle en fremragende baggrund, der gør dem i stand til at indtage den slags positioner, påpeger Ole Ingvardsen.

International karriere er essentielt

Fælles for de fleste af de danske bestyrelseskonger i udlandet er det, at alle har international erfaring, forklarer Ole Ingvardsen. Ifølge ham er det essentielt for at lande en bestyrelsespost hos en af de helt store globale spillere.

- Der er et helt afgørende krav. Man skal have erfaring fra international topledelse. Du skal have haft et topjob i en udenlandsk virksomhed eller en stor dansk virksomhed med internationalt sigte, siger Ole Ingvardsen, der også nævner resultater som en forudsætning.

- Du skal have skabt resultater på tidligere poster og have været synlig imens. Mange større virksomheder går op i, at folk har et navn og har markeret sig på den rigtige måde strategisk.

En blåstempling af virksomheden

Ole Ingvardsen mener, at valget af ny bestyrelsesformand er uhyre vigtigt for virksomheder i disse år, da det i offentligheden kan opfattes som en bestemt erhvervsleders blåstempling af virksomheden.

- Bestyrelsesformænd er mere synlige i dag, end de var tidligere. De har mere indflydelse, og større betydning for brandet, så det påvirker en virksomheds omdømme, hvem der sidder i bestyrelsen. Når det påvirker omdømmet, påvirker det også aktiekursen og evnen til at tiltrække de rigtige direktører, forklarer headhunteren.

Han ser konkurrencen om "de gode bestyrelsesmedlemmer og formænd" blive større.

Store økonomiske fordele

For de danske kandidater er der økonomiske fordele i at sige ja til bestyrelsesposter i internationale virksomheder. Hvor de fleste bestyrelsesformænd i danske C25-virksomheder modtager honorarer på under to millioner kroner om året, tilbyder nogle verdensomspændende koncerner mere end det dobbelte.

I 2018 fik tidligere bestyrelsesformand i Unilever, Marijn Dekkers, ifølge årsregnskabet mere end 750.000 euro (svarende til 5,6 millioner danske kroner, red.) for sit arbejde.

- Økonomien driver ikke folk til at tage den her slags jobs. Ikke alene. Det er noget, man skal ville, for bestyrelsesformænd har det kæmpe ansvar at sidde i spidsen for en virksomhed med stor omsætning og mange ansatte. De er på hele tiden, mener Ole Ingvardsen.