Flere danskere fik lommesmerter

Antallet af danskere, som har svært ved at få pengene til at slå til, steg et nøk sidste år. Det viser en undersøgelse fra Dansk Statistik.

Flere danskere har svært ved at få pengene til at slå til. De der har flest penge tilovers på kontoen, er par uden børn. (© Colourbox)

Lidt flere danskere måtte tælle femører sidst på måneden i 2009 og havde svært ved at få pengene til at slå til. Det viser den seneste velfærdsundersøgelse fra Danmarks Statistik.

Ni procent kan ikke få pengene til at række

I foråret 2009 levede ni procent af danskerne således i en husholdning, hvor der er problemer med at få pengene til at slå til. Året før var tallet otte procent.

Ud af de ni procent med pengeproblemer havde 3,5 procent meget svært at få pengene til at slå til, mens 5,5 procent havde det svært.

Arbejdsløse og enlige forsørgere ramt hårdest

Det var i 2009 især de arbejdsløse og enlige forsørgere, der havde trængt økonomi.

Blandt de arbejdsløse havde 38 procent svært eller svært ved at få pengene til at slå til. De tilsvarende tal for studerende og lærlinge og andre uden erhvervsarbejde - for eksempel kontanthjælpsmodtagere - var 16-17 procent.

Børnene koster på kontoen

23 procent af de personer, der bor i husholdninger bestående af enlige med børn under 16 år, havde sidste år meget svært eller svært ved at få pengene til at slå til.

Noget bedre så det ud for den halvdel af danskerne, som sidste år havde let eller meget let ved at få pengene til at slå til. Det tilsvarende tal i 2008 var noget højere med 58 procent.

Par uden børn er den type familie, der havde flest penge tilovers på kontoen. Kun for fire procent var det meget svært eller svært, mens det for 24 procent var meget let.

Tallene stammer fra en interviewundersøgelse fra Danmarks Statistik, og oplysningerne kobles efterfølgende sammen med statistik over indkomst med videre.

Facebook
Twitter