Flere danskere har gæld

Vi er flere og flere, som skylder penge både til realkreditinstitutter og til private.

De seneste år er flere danskere endt i gæld. Realkreditgælden er stigende, og også vores privatgæld er på vej i vejret. (© DR)

De seneste år er flere danskere endt i gæld. Realkreditgælden er stigende, og også danskernes privatgæld er på vej i vejret.

En undersøgelse som BRF-kredit har lavet for 21Søndag viser, at alene realkreditgælden på bare to år er vokset med 7,8 procent. Det svarer til, at hver enkelt dansker, ung som gammel, lige nu skylder 391.000 tusind i realkreditgæld.

Tvinges en forgældet husejer til at sælge, kan det ende i store økonomiske problemer.

- Mens huspriserne steg, var der mange, der ville med på vognen. De købte det største hus og tog de største lån, de kunne få. Hvis man så mister noget af sin indkomst, for eksempel fordi man mister sit arbejde, så hænger det ikke sammen. Så risikerer man at skylde mere væk end huset er værd, siger Las Olsen, Privatøkonom i Danske Bank til 21Søndag.

Flere i RKI end nogensinde

At korthuset kollapser og regningerne ikke kan betales sker for flere. Tal fra RKI-Experian viser, at gælden i registeret er steget med over en milliard siden januar. Samlet set skylder de dårlige betalere nu 10,2 milliarder væk. Fem procent af danskerne står i RKI. Det er flere end nogensinde før.

- Det er typisk invalidepensionister, førtidspensionister og des lige. En anden stor gruppe, der er kommet flere af, det er Hr. og Fru Danmark, siger Christoffer Spangenberg, adm. direktør, Experian.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk