Flere direktører fik betalt luksusrejser af kapitalfond

Flere pensionsdirektører har deltaget i dyre skirejser betalt af en britisk kapitalfond, hvor selskaberne havde investeret store millionbeløb.

Den britiske kapitalfond Triton inviterede direktørerne for hhv. pensionsselskabet PKA og Lønmodtagernes Dyrtidsfond på eksklusiv skiweekend. Begge selskaber havde investeringer i selskabet. (© skisport.dk)

Det er ikke kun direktøren i pensionskassen PKA, Peter Damgaard Jensen, der har fået en eksklusiv ski-weekend betalt af kapitalfonden Triton.

Også daværende direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Jeppe Christiansen deltog med sin hustru.

De luksuriøse skiture varede fire dage, og der var sørget for det hele - undtagen flybilletter og skileje. Turene var arrangeret af kapitalfonden Triton. En kapitalfond, som Jeppe Christiansen og Lønmodtagernes Dyrtidsfond har investeret millioner i.

Rejser tvivl om integritet

I går kunne TV Avisen afsløre, at direktør Peter Damgaard fra pensionskassen PKA sammen med sin ægtefælle har deltaget i ti dyre skirejser betalt af kapitalfonden Triton.

Og det er kritisabelt at tage mod så attraktive rejser til sig selv og sin ægtefælle, mener Jacob Dahl Rendtorff, der er lektor i etik og virksomhedsansvar ved Roskilde Universitet. Ifølge lektoren er det især problematisk, fordi rejserne sår tvivl om direktørernes integritet.

- Det er svært at gøre sådan en beslutning helt ansvarlig, for man binder sig til virksomheden, når man tager imod de gaver. Direktøren eller investoren får en personlig gave for at investere i det selskab, og det er der, det kommer på grænsen til korruption, siger han.

Halvanden times fagligt indhold

De to direktører har siddet i et såkaldt "advisory board" for Triton, og turene havde karakter af netværksmøder, men ifølge programmet for en af turene bestod den af et ophold på luksushotel i franske Chamonix med fire dages ture, skiløb, drinks og eksklusive middage - og så halvanden times fagligt indhold den ene eftermiddag.

Jeppe Christiansen er ikke længere direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Han sidder i dag som administrerende direktør i kapitalfonden Maj Invest. Han skriver i en mail til DR Nyheder:

- Det er seks år siden jeg var ansat som direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond, og jeg har derfor ingen kommentarer i den forbindelse. Som oplyst har jeg deltaget i en række arrangementer arrangeret af Triton som medlem af Triton Industry Board. Generelt synes jeg det er vigtigt og givtigt, at dansk erhvervsliv deltager i netværksmøder og seminarer i internationalt regi. For en lille økonomi som den danske har vi stor nytte af videns- og erfaringsudveksling med andre.

Bestyrelsesformanden for Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Harald Børsting, har ikke ønsket at kommentere sagen.