Flere end 10.000 deler deres job

En uge på arbejde, en uge på dagpenge. Flere end 10.000 3F'ere deler deres job med en anden. Det er rekord og et forsøg på at komme helskindet gennem den økonomiske krise.

Antallet af medarbejdere på arbejdsfordelingsordninger sætter rekord. Flere end 500 danske virksomheder har indført arbejdsfordeling, og lige nu deler flere end 10.000 medarbejdere et job med andre.

Virksomhederne benytter sig i stigende grad af arbejdsdeling.

- Det er historisk højt, siger faglig sekretær i 3F Industrigruppen, Bjarne Mortensen til DR-Nyheder.

I 2008 var der 213 ordninger hvor de ansatte skiftedes til at holde en uge fri på dagpenge og gå en uge på arbejde til normal løn. I 2007 var der 27 ordninger og i 2006 var der 33 ordninger.

- Der er tale om en markant stigning, og udviklingen fortsætter eksplosivt. I løbet af de første syv uger af 2009 har vi modtaget 207 ansøgniger, der berører op mod 10.000 medlemmer, siger Bjarne Mortensen.

500 arbejdsdelinger på landsplan

I Hovedstadens og Sjællands Beskæftigelsesråd bekræfter regionsdirektør Jan Hendeliowitz udviklingen.

- På landsplan er der over 500 arbejdsfordelingsordninger. Og antallet vokser eksplosivt, siger han.

Det er ikke kun industrivirksomhedernes ledelse, der ønsker at de ansatte deles om jobbet. Det gør de ansatte også selv.

Frygter fyringer trods arbejdsdeling

- For på den måde køber vi os tid og håber på, at krisen forhåbentlig kradser mindre. Men det ser unægteligt lidt sort ud for tiden, siger Kim Bügel-Nielsen, der er tillidsrepræsentant på virksomheden Parker Hafinin Polar Seals i Espergærde nord for København med hovedkontor i Tyskland.

Her producerer de knap 50 ansatte teflon- og gummiringe og andre gummi-dippe-dutter først og fremmest til den skrantende bilindustri, men også til flyindustrien og til arbejdsmaskiner i byggeindustrien.

Gået 17 procent ned i løn

Alle er omfattet af fordelingsordningen, som betyder, at de går på arbejde hver anden uge. Den uge, de holder fri er de på dagpenge, og det betyder, at medarbejderne er gået 17 procent ned i løn.

Virksomheden måtte i efteråret skride til afskedigelser, da den fik halveret antallet af ordrer, og ordrebogen er ikke blevet tykkere.

Nu søger virksomheden det regionale Beskæftigelsesråd om at få forlænget arbejdsfordelingsordningen fra de nugældende 13 til 20 uger. Og den er de ansatte med på - men det er ikke uden en vis bekymring hos deres fagforening.

Hver 10. arbejdsdeling ender med fyringer

- Vi oplever at omkring hver tiende arbejdsfordeling alligevel ender med at virksomheden fyrer de ansatte. Og så er det et problem, hvis ordningerne udvides udover de 13 uger, siger faglig sekretær i 3F, Bjarne Mortensen.

- For en del flere ledige eller folk på fordeling kan komme i klemme med retten til dagpenge, fordi arbejdsfordelingsordningerne er omfattet af loven om midlertidig ledighed, der maksimalt rummer 30 ugers delvis ledighed. Og den er de jo så begyndt at spise af, når de går på fordelingsordninger, siger Bjarne Mortensen.

Facebook
Twitter