Flere gravide diskrimineres på jobbet

Flere kvinder mister går glip af chancen for en ansættelse eller bliver fyret, alene fordi de er gravide.

Flere kvinder diskrimineres på arbejdsmarked, fordi de er gravide.

Forestil dig at blive fyret eller ikke at få tilbudt en stilling - alene fordi du er gravid.

Det er virkeligheden for stadig flere kvinder på det danske arbejdsmarked, viser nye tal fra Ligebehandlingsnævnet.

På et enkelt år er der sket en fordobling i antallet af sager om uretmæssige fyringer eller andre former for diskrimination mod gravide.

Afslag pga. maven

Christina Huusom blev diskrimineret, da hun var til jobsamtale på Nakskov Sygehus, kort efter hun var blevet færdig som sygeplejerske.

- Det var en rigtig god jobsamtale. Jeg blev ringet op dagen efter, og tænkte at jobbet var mit. Men det var det ikke. Jeg fik afslag på grund af, at jeg var gravid, fortæller hun til DR Nyheder.

Der er klare regler på området for diskrimination mod gravide i situationer som Christinas. Det er ganske enkelt forbudt.

Klare regler

Men selvom reglerne er klare, er der kommet flere overtrædelser af dem.

I 2009 var der syv sager om diskrimination, hvor seks personer fik medhold. I år 2010 har der været 24 - indtil nu har 12 personer fået medhold i deres anklager.

Selvom Christina Huusom også fik ret, følte hun, at hun efterfølgende blev nød til at holde sin graviditet skjult.

- Den næste stilling jeg søgte, fik jeg et job som sygeplejerske. Men jeg undlod at fortælle, at jeg var gravid af frygt for, at jeg ikke ville komme i job og komme ud og bruge min uddannelse, fortæller hun.

Dialog med arbejdsgiverne

Formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, mener, at udviklingen med et stigende antal sager om diskrimination er uacceptabel og skal stoppes omgående.

- Vi opfordrer alle vores medlemmer, der måtte møde noget, der bare ligner det her eksempel, til at henvende sig, så vi kan gå i dialog med arbejdsgiverne pg få fjernet denne her diskrimination, fordi de må selvfølgelig ikke, siger hun.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk