Flere i Løkken Sparekasse risikerer politianmeldelse

Bestyrelsen i den krakkede Løkken Sparekasse havde kun penge til at undersøge én medarbejder - og det førte til en politianmeldelse. Men nu regner den nye ejer, staten, med at tage handsken op.

Flere nøglemedarbedjere i den kuldsejldede Løkken Sparekasse risikerer nu at blive undersøgt og eventuelt politianmeldt.

Bestyrelsen i den krakkede Løkken Sparekasse undersøgte én medarbejder - og det førte til en politianmeldelse.

Men havde bestyrelsen haft flere penge, havde de også undersøgt andre nøglemedarbejdere - blandt andet direktøren - i den 138-årige sparekasse, der drejede nøglen om i går.

Men den nye ejer - staten - regner med at tage handsken op. Det siger Henrik Bjerre Nielsen, der er direktør i Finansiel Stabilitet.

- Når vi er i den situation, som vi er i nu, hvor vi overtager en bank, fordi den ikke længere kan køre videre, så vil vi overveje, om der er grundlag for at undersøge sådanne forhold nærmere. Og der vil den opfordring, vi har fået fra den afgående bestyrelse selvfølgelig indgå med en vis vægt, siger Henrik Bjerre Nielsen til DR Nyheder/Penge.

På et møde i aftes kom det også frem, at bankens mulige tab er langt større end de 90 millioner kroner, som bestyrelsen først meldte ud. Nu kan tabet ende på 400 millioner. De fleste af penge er tabt på ejendomsinvesteringer.

Facebook
Twitter