Flere iværksættere prøver lykken

En bedre økonomi har gjort det nemmere at starte egen virksomhed, siger Dansk Erhverv

Bedringen i dansk økonomi og muligheden for at starte et selskab for en krone er en del af forklaringerne på at iværksætterlysten spirer. (© DR)

Dansk økonomi har det bedre og det får flere til at prøve lykken som selvstændig.

Det siger erhvervspolitisk konsulent i interesseorganisationen Dansk Erhverv, Sigurd Schou Madsen.

- Vi oplever en spirende optimisme blandt danske iværksættere. Flere tager springet udi iværksætteri. Det tyder på stærkere iværksætterkultur, siger Sigurd Schou Madsen.

Start et selskab for en krone

Han mener at det er bedringen i dansk økonomi som har en stor del af skylden.

- Optimismen har bredt sig. Muligheden for at starte et selskab for en krone også en del af forklaringen, siger Sigurd Schou Madsen.

I januar 2014 blev det muligt at starte sin egen virksomhed for bare en krone. de såkaldte IVS'er - og det har mange benyttet sig af, siger direktør Jens Hjortflod fra Experian.

- Hver tredje selskab etableres som IVS, men det rokker ikke ved, at 2/3 etableres som klassiske selskabsformer, hvor der stilles større krav til kapital og regnskabsaflæggelse - og det er et godt tegn, siger Jens Hjortflod, Experian.

I januar måned udgjorde IVS'erne 603 ud af 2.520 nyetablerede selskaber. I februar var antallet 618 ud af 2.294 og i marts 956 ud af 2.661 nye selskaber.

Facebook
Twitter