Flere låner penge af familien

Det er blevet populært at låne penge af familien, nu hvor bankerne har smækket kassen i. Flere laver et såkaldt rentefrit familielån, hvor for eksempel børn låner af forældrene, eller samlevende låner hinanden penge.

Det er blevet populært at låne penge af familien, nu hvor bankerne har smækket kassen i. (© stock.xchng)

Langt flere beslutter sig for at låne penge af den nærmeste familie frem for af banken, skriver Søndagsavisen.

- Når bankerne smækker kassen i, er gode råd dyre. Derfor ser vi også, at flere og flere benytter sig af muligheden for at optage et såkaldt rentefrit familielån, siger indehaveren af Familieadvokaten.dk, advokat Jørgen U. Grønborg, til avisen.

Udviklingen kan aflæses på Familieadvokaten.dk, hvor rentefrit familielån er strøget ind på førstepladsen over de mest købte juridiske standardformularer.

- Vi spørger ikke folk, hvorfor de aftaler sådan et lån. Men der er ingen tvivl om, at det hænger sammen med den økonomiske krise, og at det er blevet sværere at låne i bankerne, siger Jørgen U. Grønborg, der ikke vil sige, hvor mange formularer, hjemmesiden har solgt.

Rentefri familielån kan benyttes inden for en bred personkreds, men langt de fleste er dog lån fra forældre til børn og børnebørn og lån mellem søskende og mellem ugifte samlevende.

Facebook
Twitter