Flere stjæler slik, batterier og kaffe

Supermarkederne oplever, at butikstyvene stjæler flere varer i den helt billige ende, som for eksempel chokolade, batterier og Nescafé.

Supermarkederne oplever, at butikstyvene stjæler flere varer i den helt billige ende, som for eksempel chokolade, batterier og Nescafé. (Foto: Kristian Brasen © Scanpix)

Supermarkederne oplever, at butikstyvene i højere grad også stjæler varer i den helt billige ende.

Chokolade, batterier og Nescafé er kravlet op på på tyvenes top ti-liste skriver Landbrugsraadets ugemagsin FoodCulture.

Tidligere var det mest dyre stege og vine, der røg indenfor vesten, men nu oplever supermarkederne, at grænsen er rykket for, hvad man stjæler.

Nødvendigt at tyverisikre chokolade

Irma er for eksempel begyndt at tyverisikre Marabou-chokolade til 22 kroner, og pallerne med Nescafé er i mange supermarkeder rykket frem til kassekøen.

- Folk stjæler sædvanligvis de samme varer som tidligere; vin, kød, batterier og barberblade, men prisgrænsen er rykket. Før var det f.eks. en flaske Amarone til 175 kroner, men nu stjæles der også helt almindelige rødvine til 55 kroner, siger Flemming Kvorning, der er riskmanager hos Coop, til foodculture.dk.

Meget sælges straks videre

En del af butikstyveriet er ikke til eget forbrug, men med videresalg for øje.

Især Storkøbenhavn plages af bandetyveri, fortæller Flemming Kvorning, og det kan de nikke genkendende til hos naboen, Irma.

- Nogle af vores butikker er udsat for bander, der stjæler alt, hvad der kan afsættes på nærmeste værtshus; chokolade, kondomer, vin, kød, barberblade og Nescafé. Mærkevarer, hvor der ikke står, at varen er fra Irma, så den er nemt omsættelig i kioskverdenen. For fem år siden var der ikke mange, som gad stjæle en plade chokolade, men i dag er der ingen grænser, siger Jan Larsen, der er personale- og salgsdirektør i Irma, til foodculture.dk.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter