Flere tusinde fylder forkert brændstof på bilen

Nye tal fra Dansk Autohjælp viser, at tæt på 2.400 bilister tankede diesel på en benzinbil eller omvendt i 2012.

Hvis man hurtigt opdager, at der er fyldt forkert brændstof på bilen, kan tanken som regel tømmes og fyldes igen med det rigtige, uden at bilen tager skade. (© DR)

Bruger din bil diesel eller benzin. Det er tilsyneladende svært at huske for tusindvis af bilister, når de står klar til at tanke brændstof på bilen, viser nye tal fra Dansk Autohjælp.

Sidste år måtte næsten 2400 bilister med røde ører have hjælp, og det er en stigning på 22 procent i forhold til året før.

Folk bliver ofte flove, når de oplever, hvad der er sket, fortæller stationsleder Henrik Ahlstrøm Olsen.

Pinligt berørte

- Folk er altid meget pinligt berørte, og mange er bange for, at de har ødelagt bilen og får en kæmperegning. Så galt behøver det dog ikke at gå, siger han.

- Hvis bilen ikke har været startet, er det i de fleste tilfælde nok at tømme tanken og fylde det rigtige brændstof på.

De største skader på fejltankede biler opstår ifølge Dansk Autohjælp imidlertid, hvis man fylder benzin oveni en halvfuld dieseltank og kører videre uden at opdage det.

Vil hurtigt gå i stå

- Hvis man fylder en tom dieseltank op med benzin, vil bilen ret hurtigt gå i stå, og man kommer ikke videre. Hvis blandingen derimod er cirka fifty-fifty, kan bilen køre flere hundrede kilometer, uden at det kan mærkes, forklarer Henrik Ahlstrøm Olsen.

Han fortæller, at bilister skal forberede sig på en større reparation, hvis man kører mange kilometer med forkert brændstof på tanken.

/ritzau/

Facebook
Twitter