Flere vil bytte ejerbolig

For at sætte damp under kedlerne forsøger flere og flere boligsælgere sig med at bytte bolig, når de ikke kan få den solgt. Home har netop rundet de første 1.000 bytteinteresserede.

Kan boligen ikke sælges så byt-en-bolig. Flere og flere boligsælgere bytter sig til en bolig. Home har netop rundet de første 1.000 bytteinteresserede, og hos konkurrenten EDC har man passeret de første 800. (© Home)

Kan man ikke få solgt huset kan man nøjes med at bytte. Og det gør flere og flere boligsælgere.

For at sætte yderligere damp under byttekedlerne indleder Home nu også en større kampagne, der blandt andet betyder, at Home lørdag den 28. marts afholder ‘store byttedag' på boligmarkedet i en række byer, skriver Søndagsavisen.

Home har netop rundet de første 1.000 bytteinteresserede, og hos konkurrenten EDC har man passeret de første 800.

Begge kæder kan allerede præsentere en række succeshistorier, hvor boligsælgere har fundet hinanden, ofte i længere kæder der har ført til samtidigt salg af op til fire boliger.

Købt og solgt på een gang

Med konceptet byt-en-bolig gør Home systematisk købere opmærksomme på sælgere, der er interesserede i at bytte bolig.

Konceptet går ud på, at man får købt og solgt i een og samme øvelse og sætter byttehandler i system, så folk undgår at stå med to huslejer, siger Home.

Otte ud af ti boligsælgere vil gerne købe en anden ejerbolig. Men langt de fleste vil samtidig gerne have solgt, inden de køber nyt.

Ikke bare salgs-gimmick

- Faktisk er det ikke kun den sædvanlige salgs-gimmick. Det handler også om at øge forståelsen for, at alle boliger i princippet er bytteobjekter, da tallene viser, at op mod 90 procent af alle boligsælgere også er boligkøbere. Det handler om at finde de rigtige match, siger kommunikationschef i Home, Niels H. Carstensen.

Hos EDC holder man indtil videre lidt lavere profil.

- Vi arbejder først og fremmest med konceptet ude i de enkelte butikker. Det er vores erfaring, at langt det største potentiale ligger i lokale byttearrangementer, siger kommunikationskonsulent i EDC, Birgitte Ringbæk.

Fælles database

I regi af ejendomsmæglernes fælles boligsite, boligsiden.dk arbejdes der i øjeblikket på at skabe en fælles database, hvor man samler alle bytteinteresserede på tværs af kæderne.

Begge kæder kan allerede præsentere en række succeshistorier, hvor boligsælgere har fundet hinanden - ofte i længere kæder, der har ført til samtidigt salg af op til fire boliger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk