Flertal siger nej til kvindekvoter

80 procent af danskerne vil undgå kvindekvoter. Men S og SF er fast besluttet på at indføre ordningen.

Ifølge en meningsmåling er et flertal af danskerne imod kvindekvoter i bestyrelser.

Et markant flertal af danskerne er imod kvoter for, hvor mange kvinder der skal sidde i danske virksomheders bestyrelser.

Hele 79,6 procent svarer i en meningsmåling lavet af Rambøll Management/Analyse Danmark for Jyllands-Posten, at de er imod faste grænser for antallet af kvinder i bestyrelseslokalerne.

75 procent af de adspurgte kvinder vil heller ikke have kvoter, mens folk over 65 år er den aldersgruppe med færrest modstandere: Her er "kun" 73,9 procent imod kvoter.

Befolkning er ikke med

Blandt regeringens egne vælgere er der modstand fra 74,2 procent, viser tallene. Det kommer bag på Caspar Rose, som er professor i selskabsret og corporate governance på Copenhagen Business School (CBS).

- Jeg er overrasket, fordi der har været stor politisk fokus på kvoterne, og det har virket til, at det var en vindersag. Men noget tyder på, at politikerne alligevel ikke har befolkningen med sig, siger han.

Ifølge Caspar Rose vil kvoter have stor indflydelse på ledelsesretten i virksomhederne, så han opfordrer til, at politikerne helt opgiver de faste grænser.

Virker bedst og hurtigt

Men det kommer ikke til at ske. Ligestillingsordførerne fra S og SF er for kvoter, fordi det er den løsning, der virker bedst og hurtigst, lyder det.

- Der er sket alt for lidt de seneste 10 år, så jeg tror ikke, vi kommer uden om lovgivning på området. Kvoter er hverken populære eller kønne - men de virker, og det er det vigtigste, siger ligestillingsordfører for Socialdemokraterne, Rasmus Horn Langhoff.

Også regeringens støtteparti, Enhedslisten, vil indføre faste kvoter, så flere kvinder kan nå toppen af dansk erhvervsliv.

Facebook
Twitter