FLS-klan misbruger Potagua-jagtslot

FLS-klanen tilbringer ferier og fritid på jagtslottet Højkol ved Himmelbjerget. Men slottet ejes af de børsnoterede selskab Potagua, og mindretalsaktionærerne betaler derfor for klanens private fornøjelser, skriver Børsens Nyhedsmagasin.

FLS-klanen tilbringer ferier og fritid på jagtslottet Højkol vedHimmelbjerget. Men slottet ejes af de børsnoterede selskab Potagua,og mindretalsaktionærerne betaler derfor for klanens privatefornøjelser, skriver Børsens Nyhedsmagasin.

Slottet og de tilhørende ejendomme er 87 pct. ejet af detbørsnoterede selskab Potagua og er vurderet til mindst 250 mio. kr.Områdets areal svarer til to og en halv gange Dyrehaven nord forKøbenhavn.

Kun Larsen-grenen af FLS-klanen har glæde af herlighederne, menLarsen-familien ejer kun en mindre del af aktierne i A/SHøjkol.

Ekspert i selskabsret, professor Erik Werlauff, betegnerkonstruktionen omkring A/S Højkol som meget usædvanlig, og hanråder mindretalsaktionærerne til at forlange en granskning afforholdene. Det skal ske, hvis 25 pct. stiller sig bag et sådantkrav.

Potagua er holdingselskab for et stort antal selskaber, hvor devigtigste indgår i FLS Industries koncernen, og herunder ogsåAalborg Portland Holding, NKT Holding og Spæncom.

I alt er Potagua direkte eller indirekte moderselskab for ca.150 datterselskaber, hvortil kommer kapitalinteresser ogværdipapirer

Facebook
Twitter