Flybranchens frække dreng slår flyverekord

Det irske lavprisselskab Ryanair har som det første flyselskab i verden fløjet over 100 millioner kunder fra A til B i løbet af ét kalenderår.

Ryanair er rigtig godt flyvende, viser årsregnskab.

Det omdiskuterede irske lavprisflyselskab Ryanair kan igen bryste sig af solid økonomisk fremgang på trods af et år med terror og strejker.

Det fremgår af koncernens årsregnskab her til morgen.

Overskuddet efter skat er steget med 43 procent til 1,2 milliarder euro, og ikke nok med det, så har flybranchens frække dreng som det første flyselskab i verden fløjet over 100 millioner kunder fra A til B i løbet af ét kalenderår.

Dét viser, at Ryanair udbygger sin magtposition som Europas største flyselskab, siger Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef hos Sydbank:

- Ryanair stormer fremad. Man har forbedret kundeoplevelsen mærkbart over de sidste par år, og nu er man på vej ind i primære lufthavne. Så man får rigtig mange nye kunder i øjeblikket. Ryanair er rigtig, rigtig godt flyvende.

Brexit kan kaste grus i maskineriet

Det seneste år har Ryanair haft en vækst i antallet af passagerer på 18 procent.

Men i horisonten lurer briternes afstemning om EU, og det kan kaste grus i maskineriet, fortæller Ryanair, som aktivt vil føre kampagne for, at Storbritannien bliver i EU.

- Som Storbritanniens største flyselskab tror Ryanair meget på, at Storbritanniens fremtidige vækstudsigter er stærkere, hvis det forbliver i EU. Vi mener, at et Brexit vil skade den økonomiske vækst og forbrugertilliden de næste to til tre år, i takt med at udtrædelsen bliver forhandlet hjem under meget usikre markedsforhold, skriver Ryanair.

Ryanair opfordrer i øvrigt i sit regnskab EU Kommissionen til at få sat en stopper for det, som selskabet kalder "ubegrundede strejker" i europæiske lufthavne.

Strejker og terror i Belgien har betydet, at Ryanair har måtte aflyse 500 fly i det seneste kvartal.

For hele året venter Ryanair dog, at resultatet vil stige med lidt over 10 procent, og at antallet af passager vil stige. De regner ligeledes med billigere priser i det kommende år.

Facebook
Twitter