Flygtninge ikke velkomne i Føtex

Tre busser med flygtninge smidt på porten, da de ville handle ind i Føtex i Nykøbing Falster. Butikschefen bekræfter at han smed dem på porten

Tre busser med asylansøgere fra asylcentre på Lolland blev fredag afvist, da de ville handle de månedlige fornødenheder i Føtex Nykøbing Falster

Flygtninge skal ikke føle sig velkomne i Føtex. I hvert fald ikke i Nykøbing Falster, hvor butikschefen sendte tre busser videre. Han ønskede dem ikke ind i sin butik, fortæller Lolland Falsters Folketidende.

Flygtningene kom fra Røde Kors asylcentre i Søllested og Rødby og var taget til Føtex for at handle ind på månedlige indkøbstur. Men butikschefen smed dem på porten, allerede inden de var nået ud af bussen.

- Jeg kan godt bekræfte, at jeg afviste de tre busser i fredags, men jeg ønsker ikke at kommentere hvorfor, siger butikschef, Peter Høgh til Folketidende.

Hændelsen har vakt undren hos beboerne på asylcentrene.

- Det var noget af et chok for mig. Jeg var på ingen måde forberedt på, at man kunne møde sådan en reaktion, siger Mariann Jørgensen, der er leder af de to asylcentre på Lolland.