FOA: Konflikt på vej for kommuner

Ingen mulighed længere for forlig, lyder det fra FOA og Dennis Kristensen

Dennis Kristensen: Der er ingen mulighed for forlig. (Foto: TORKIL ADSERSEN © Scanpix)

Sandsynligheden for en aftale mellem kommuner og regioner på den ene side og de 550.000 ansatte på den anden er nu tæt på nul, mener formanden for Danmarks største fagforbund for offentligt ansatte Dennis Kristensen.

- Nu har vi set, at forhandlinger for de ansatte i staten er brudt sammen. Det betyder, at der ingen mulighed eller udsigt er til forlig for de ansatte i kommunerne og regionerne, siger han.

Meldingen kommer samtidig med, at forhandlingerne mellem statens forhandlere og de 180.000 statsansatte netop er brudt sammen.

Han understreger, at der stadig er møder med både kommuner og regioner.

- Men når de statsansatte ikke kan lave forlig, så vil kommuner og regioner heller ikke være i stand til det, mener han.

Hvem blinker først?

På spørgsmålet om udsigten til storkonflikt lyder svaret fra FOA-formanden:

- Det her er konflikt. Det er kun et spørgsmål om, hvem blinker først. Er det arbejdsgiverne, der varsler lockout, eller er det os der varsler strejke. Og hvilken dato gør man det. Vi kan ikke løse det her i fællesskab. Det er selvfølgelig brandærgerligt, men det er jo realiteternes verden. Og derfor kommer konflikten.

Dennis Kristensen åbner en kattelem for, at konflikten alligevel ikke kommer:

- Så kan hver af parterne løfte telefonen og sige, vi har en ny idé. Men udgangspunktet er at der kommer konflikt i den offentlige sektor. Vi kommer til at se op mod 100.000 strejke eller blive lockoutet, slutter altså Dennis Kristensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk