FOA: Tænk jer om - der er ingen fortrydelsesret

- Pas på ikke kun at se på stablen af pengesedler. Tænk jer grundigt om, inden efterlønnen fravælges, siger FOA-formand Dennis Kristensen.

Har man meldt sig ud af efterlønsordningen er der ingen fortrydelsesret, og derfor opfordrer Dennis Kristensen sine medlemmer til at tænke sig grundigt om.

- Man skal passe på ikke kun at se stablen af pengesedler foran sig. Man skal tænke sig grundigt om, så man ikke træffer en beslutning, som man senere fortryder, siger han.

- Beslutningen er varig, og man mister for eksempel retten til seniorjob, hvis man bliver opsagt og har flere år tilbage til pensionsalderen, og man mister en skattefri bonus, hvis man ikke bruger efterlønnen, siger han.

Storforbruger af efterløn

Dennis Kristensen er bange for, at medlemmer melder sig ud og så fortryder det.

- Vores fag er storforbruger af efterlønnen, og hvis man er i tvivl om, hvorvidt helbredet holder og om man har et job helt frem til pensionsalderen, skal man tænke sig rigtig godt om. Er man det mindste i tvivl anbefaler vi at bevare efterlønsordningen, siger han.

Han forstår dog også de medlemmer, der ønsker pengene udbetalt, fordi de ikke tror på, at efterlønnen eksisterer, når de når den alder.

Kigger langt efter penge

- Vi har også flere medlemmer, som er opsagt og ikke kan betale den næste husleje, og jeg kan godt forstå, at de kigger lagt efter pengene, siger Dennis Kristensen.

- Hvis man kommer i en situation, hvor man skal forlade arbejdsmarkedet før tid, betyder efterlønsordningen, at man går fra selv at tage beslutningen om at stoppe til at skulle gennem hele møllen med helbredsvurderinger og godkendelser, siger han.

Arvinger får penge

Charlotte Aaberg er en af dem i FOA, som hele dagen svarer på spørgsmål, og mange ringer ind for at få råd.

- De spørger, hvor meget de kan få udbetalt og spørger om råd. De fleste er i tvivl om seniorjob og om pengene er tabt, hvis de dør. Men det er de jo ikke, for så får arvingerne pengene, siger hun.

- Der er ingen tvivl om, at medlemmer over 50 vælger at blive i ordningen, og det kan jeg godt forstå. Mange unge er i tvivl, men vi oplever også, at nogen stadig tilmelder sig efterlønsordningen.

Charlotte Aaberg råder alle til at tænke sig godt om.

- Der er et halvt år til fristen udløber, der kommer hele tiden nye informationer, så jeg synes man skal tænke sig om en ekstra gang, siger hun.

Facebook
Twitter