Føler sig snydt af Danmarks største ejendomsmæglerkæde

Et tæt samarbejde mellem en EDC-mægler og en lokal entreprenør har kastet huskøbere ud i boligkaos. Familien Plougmand stolede på EDC, men venter, et år efter at deres nye hus burde være færdigt, stadig på at flytte ind.

Mette og Martin Plougmand skulle være flyttet ind i deres nye hus for et år siden. Men det er stadig ikke færdigt. (Foto: DR © DR)

Familien Plougmand troede, de købte tryghed, da de valgte at købe et nybygget hus gennem Danmarks største ejendomsmæglerkæde EDC. Men i dag - over et år efter at huset burde være færdigt - er de stadig ikke flyttet ind.

Problemet er, at den lokale EDC-mægler i Hammel samarbejder med en lokal entreprenør - entreprenørfirmaet BoZ, som ikke har været i stand til at få huset færdigt til tiden.

Stolede på EDC

Familien faldt for BoZ's anderledes design - og da det var EDC, som stod bag, var familien ikke i tvivl, fortæller Martin Plougmand til DRs forbrugermagasin Kontant.

- Jeg tog det sådan, at hvis EDC troede på ham, så troede jeg selvfølgelig også på ham. Jeg var jo bare en lille forbruger, og EDC er en kæmpe virksomhed, som i hvert fald beror på kvalitet i min verden - så det var det, der gjorde at min uro forsvandt, siger Martin Plougmand.

131 konkrete fejl

Mette og Martin Plougmand besluttede sig derfor for at lade BoZ bygge drømmehuset, og de underskrev i april 2006 en entrepriseaftale. I følge den var byggeperioden 16 til 20 uger.

Men i dag over et år efter at huset skulle være klar til at familien kunne flytte ind, er det stadig ikke færdigt. Familien har hyret arkitekt Gunner Kristensen til at få styr på byggeriet - og han har foreløbig fundet 131 konkrete fejl på huset.

EDC sælger stadig BoZ-huse

Det er EDC, som lægger navn til salget af BoZ-husene. Derfor har Kontant med skjult kamera opsøgt EDC for at se, hvordan salgsprocessen foregår i dag.

Hos EDC i Hammel er der ingen problemer med at få lov til at købe et nyt BoZ hus - og midt i butikken står der en stander, som kun viser BoZ-huse.

Under mødet nævner ejer af EDC Hammel, Helle Baun Rasmussen, ikke en eneste gang de mange problemer, der har været med BoZ.

Da Kontant et par dage senere modtager en cd-rom fra EDC Hammel er det svært overhovedet at se, at EDC og BoZ er to forskellige firmaer.

Boligadvokat: Dybt problematisk

Det er en dybt problematisk sammenblanding, mener formand for danske boligadvokater, Henrik Høpner.

- EDC blå-stempler noget, der ikke skal blåstemples. Det er uheldigt. Når folk opfatter, at EDC blå-stempler noget, så giver det falske forudsætninger og falsk tryghed. Det er ikke sædvanlig mæglerpraksis - specielt når mægler promoverer byggefirmaet på firmaets egen hjemmeside, og når der er økonomiske interesser indblandet, siger Henrik Høpner til Kontant.

Ejer af EDC Hammel, Helle Baun Rasmussen, erkender, at der har været problemer med byggeriet.

- Det er jo en katastrofe for sådan nogen familier. Det koster dem både på det menneskelige plan og på det økonomiske plan. Det er jeg slet slet ikke i tvivl om. Vi har overvejet vores samarbejde med BoZ i firmaet, siger Helle Baun Rasmussen.

Kontants vært Klaus Bundgård Povlsen har i aften EDC's kommunikationschef Jan Nordmann i studiet. Se med på DR1 kl. 21.25.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532a1e3c6187a21d78e66031

Facebook
Twitter