Føtex: Brugte klorin på mad mod skraldere

Kampen mod skraldere kræver hårde midler, og senest har Føtex brugt Klorin for at komme dem til livs.

"De destruerede varer er overhældt med klorin", har en seddel i en Føtex lydt fornylig. Butikkerne kæmper mod skraldere der vil have gamle varer.

De kommer luskende i mørket og tager maden, som ikke kan sælges fra Føtex' containere.

Føtex står til ansvar

Men det vil supermarkedet ikke have, og derfor kæmper den store kæde med næb og klør for at holde skralderne på porten.

- Det er vores ansvar, hvis nogle bliver syge af vores madvarer, og derfor har vi 100 procent fokus på at overholde den gældende fødevarelovgivning, siger Finn Lund Andersen, Pressechef i Dansk Supermarked.

Klorin på maden

Senest har en afdeling på Frederiksberg i København hældt klorin udover madvarer, som er er smidt i containerne, for at jage skralderne væk.

- Vi er stoppet med det, det går selvfølgelig ikke, siger Finn Lund Andersen. Han understreger at Føtex vil prøve at holde skralderne ude med andre midler:

Containere skal klare det

- De ødelægger vores hegn og containere, og bryder ind på vores private ejendom, og når de spiser madvarer, der er for gamle, så er det med en risiko for sygdom og lignende. Det vil i sidste ende give os store problemer. Derfor er vi nu ved at få containere, som kan låses, så skralderne ikke kan få fat i de kasserede madvarer, siger Finn Lund Andersen, Pressechef i Dansk Supermarked.

Denne historie er lavet på baggrund af et tip på DR Nyheders side på Facebook. Tip os på Facebook, eller på 1212@dr.dk

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter