Folder om islam sender postbud hjem

Der blev ingen postomdeling i Allerød i dag. Medarbejderne nedlagde arbejdet, efter bortvisningen af et postbud. Han ville ikke omdele materiale, han mente var racistisk.

Postarbejderne på Allerød Postkontor ville ikke være med til at omdele materiale, de mente var diskriminerende. (Foto: © DR, DR)

Postuddelingen på Allerød Postkontor endte brat i dag, da medarbejderne nedlagde arbejdet i protest.

Ledelsen bortviste en medarbejder, efter at han havde protesteret over at skulle uddele materiale fra Foreningen Dansk Kultur til værn om Grundloven.

I folderen står der blandt andet, at "Nidkære muslimske indvandrere strømmer til Danmark og modtages hjerteligt af regeringen".

Vedhæftede protestbrev

Postbudet mente, at indholdet i materialet var diskriminerende og racistisk, og det ville han ikke være med til, så han vedhæftede en seddel, hvor der stod, at materialet var uddelt under protest.

Det fik ledelsen til at bortvise medarbejderen, med det resultat, at hans kolleger - hvoraf flere er indvandrere - nedlagde arbejdet. Hvilket igen fik ledelsen til at sende alle medarbejderne hjem.

Vil ikke opildne til racisme

Postbudet som blev bortvist siger til Nyhedsbrevet 3F, at medarbejderne har understreget, at de ikke ønskede at dele materialet ud.

- Post Danmark har sagt ja til at uddele den slags underlødigt materiale, og jeg gjorde så mine modtagere opmærksom på, at vi gør det under protest. Modtagerne skal ikke tro, at vi aktivt medvirker til at opildne til racisme og fremmedhad, siger medarbejderen, hvis navn er bekendt af Nyhedsbrevet 3F.

Post Danmark: Intet ulovligt i materialet

Kommunikationschef i Post Danmark, Arne Kjerulf, siger til DR Nyheder, at han er ked af, at medarbejderne har nedlagt arbejdet.

Han siger, at Post Danmark normalt forholder sig neutralt til det, deres kunder ønsker, de sender ud. Efter medarbejdernes protester undersøgte Post Danmarks jurister materialet, men fandt ikke noget ulovligt.

- Vores medarbejdere må have de holdninger, de vil. Men vi forventer, at de udfører det arbejde, vi beder dem om at påtage sig, og ikke blander deres private meninger ind i det, siger han.

ExternalContent