Fona-chef undskylder: Ansatte hørte om fyringer i medierne

Ved en fejl blev der sendt en pressemeddelelse ud, om at 300 Fona-medarbejdere skal fyres - før medarbejderne havde fået besked.

Fona skal lukke 25 butikker for at overleve, mens 31 butikker får lov til at fortsætte driften. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

- Kære alle. Vores uforbeholdne beklagelse for den meget uheldige mediehåndtering, som er udvist fra Rekonstruktørernes side her til morgen.

Sådan starter en intern mail til Fonas ansatte, som DR Nyheder har fået indsigt i.

Afsenderen er Michael Kjær, som er administrerende direktør i F Group A/S, der ejer Fona.

- Helt uden, at vi kendte til indhold og timing, er der sendt en pressemeddelelse ud. Vores interne plan er desværre blevet torpederet. Vi beklager dybt, at dette er sket og må konstatere, at kommunikation er en vanskelig størrelse, fortsætter han.

Dermed tyder det på, at de 300 Fona-medarbejdere, som mister deres job i Fona på grund af butikslukninger, har læst om deres skæbne i medierne - inden de selv blev informeret.

Michael Kjær skriver i mailen, at fonaledelsen fredag besøger alle berørte butikker, og at han vil tage dialogen med de berørte, så de kan "få talt situationen igennem". De 300 opsigelser vil ikke kun berøre medarbejderne i de lukkede butikker, men også på hovedkontoret, fremgår det.

Intern mail fra Michael Kjær til Fona-ansatte

- Endnu engang et STORT undskyld - det er på ingen måde vores tilgang til information, slutter han mailen.

Michael Kjær har ikke ønsket at udtale sig til DR Nyheder.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk