Fona dør på Fyn

Ikke en eneste butik på Fyn overlever Fonas dybe krise. I Jylland rykker lukkedøden også tæt på.

I fremtiden bliver der kun otte FONA-butikker i Danmark. Billedet er fra 2009, hvor kunder stod i kø til Fona på strøget i København, da en ny iPhone blev lanceret (Arkivfoto). (Foto: Teitur Jönasson © Scanpix)

Det ser sort ud for Fona mange steder i Danmark.

På Fyn overlever ikke en eneste butik. Og i Jylland er det kun butikken i Aalborg, som ledelsen i dag tør satse på.

Det fremgår af en intern besked fra Fonas øverste ledelse.

- I rekonstruktionen arbejdes der nu med en alternativ plan, hvor mindst otte butikker videreføres. Følgende butikker fortsætter: Strøget i København, Trianglen (Østerbrogade), Fisketorvet, Frederiksberg Centret, Rødovre Centrum, Lyngby Storcenter, Hørsholm Centret og Nytorv i Aalborg, fremgår det af en intern besked, som direktør og storaktionær Michael Kjær har sendt til Fonas ansatte, og som DR Nyheder er i besiddelse af.

Planen kan blive ændret, fremgår det af den interne besked. Således kan det ikke udelukkes, at flere end de otte butikker vil blive videreført.

Direktør Michael Kjær har dog ikke ønsket at give interview torsdag formiddag om den aktuelle situation.

Ikke alle medarbejder får klar besked

Fona-ledelsen havde håbet på at redde 31 butikker efter en større lukke- og fyringsrunde for en måned siden. Men dårlig økonomi har ført til, at der nu må lukkes flere butikker, så der formentlig kun bliver otte tilbage.

Situationen i Fona er noget nær kaotisk i dag, og ledelsen forventer ikke at kunne give alle medarbejdere klare svar de næste dage.

- Der er naturligvis en lang række praktiske forhold og spørgsmål til denne triste beslutning – ikke mindst, hvornår lukker de enkelte butikker. Dette vil vi vende tilbage til i næste uge, skriver Michael Kjær i den interne besked til sine ansatte.

I alt forventes 280 at blive fyret i dag. Som DR tidligere har fortalt sker dette via e-mail, da ledelsen ikke har tid til at besøge alle berørte butikker.

Facebook
Twitter