Fona fyrer yderligere 280

Kun otte butikker overlever. Ialt 580 ansatte har nu mistet deres job.

I fremtiden bliver der kun otte FONA-butikker i Danmark (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Elektronikkæden Fona skærer endnu mere ind til benet og afskediger yderligere 280 ansatte oven i de 300 ansatte som fik en fyreseddel i februar.

Samtidig overlever kun otte butikker i elektronikkæden efter firmaets rekonstruktion.

- Det er rigtig ærgerligt, at det ikke er lykkedes at finde en løsning på de økonomiske problemer. Mange af medarbejderne har lange opsigelsesvarsler så jeg tror på at de nok skal kunne fidne sig et andet arbejde, siger Jeannette Hahnemann, faglig konsulent i HK/Handel, der er faglig organisation for de butiksansatte.

Den økonomisk klemte kæde har i løbet af februar og marts arbejdet på en rekonstruktion.

I februar var det planen, at 31 butikker af de oprindelige 56 ville overleve og at 300 ansatte blev fyret.

- Flere af de medarbejdere som blev afskediget i februar arbejder stadig i butikkerne. Og der har ikke været nogle problemer, siger Jeannette Hahnemann.

I en pressemeddelelse skriver advokaterne, der står for rekonstruktionen, at rekonstruktions-planen fra februar havde nogle forudsætninger, som det nu viser sig ikke kan opfyldes.

Ialt 580 har mistet jobbet

Derfor er yderligere 280 ansatte, der ikke arbejder i de otte overlevende butikker, afskediget i dag. Sådan at i alt 580 medarbejdere nu har mistet deres job i Fona.

Advokaterne, Ole Borch og Pernille Bigaard, understreger i meddelelsen, at der ikke er tale om en endelig løsning, men at det der den model, de arbejder videre med lige nu.

Selskabet F Group, der ejer Fona-kæden, bad 1. februar skifteretten om tilladelse til at rekonstruere elektronikkæden på grund af økonomiske problemer.

Fona har nemlig tabt mange millioner de seneste år. Kæden tabte 30 millioner kroner om året i 2013 og 2014 - selskabet har endnu ikke afsløret tallene fra 2015.

Det er bla. priskrig med andre kæder som Power og Elgiganten og internethandel som har presset Fona.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter