Forbrugere jubler over billige Lego-kopier

Lego-kopier fra kinesiske Lepin er vellignende, og mange kunder er begejstrerede.

Logoet, æskerne, manualerne og produkterne ligner Lego til forveksling. Produkterne er dog bare langt billigere og sælges nogle gange til under det halve af originalprisen. Og det er et godt køb.

Sådan lyder dommen i en stor del af de anmeldelser, som sammenligner Lepin-kopier med Lego-originaler.

En af Storbritanniens mest kyndige Lego-eksperter har også bemærket Lepins produkter, og han giver kopifirmaet høje karakterer.

- Det ser ud som om, at de har støbemaskiner af relativ høj kvalitet, siger Anthony Tomkins, der er mangeårigt medlem af det engelske Brickish-forum, der er eksperter i Lego-klodser.

Store økonomiske muskler

Han fremhæver, at Lepin kontinuerligt har kopieret nogle af Legos vanskelige produktserier med mange klodser og finere detaljer. Desuden er Lepin hurtig til at få kopiprodukterne på markedet. Det vidner ifølge ham om store økonomiske muskler og stor professionalisme hos Lepin.

Anthony Tomkins understreger, at han selv har moralske kvababbelser ved at købe kopiprodukter, men at han er fascineret af kopifirmaernes forsøg på at lukrere på Legos opfindelser.

Lepin bliver i de mange forskellige anmeldelser, der dukker frem ved en simpel Google-søgning på internettet, ofte rost for sin evne til at kopiere Lego ned til de mindste detaljer.

Vil gøre det igen

Også i de netbutikker, som sælger Lepins produkter, er der en overflod af positive anmeldelser.

- Hurtig levering og ingen klodser manglede. Jeg har handlet hos denne forhandler før, og jeg vil bestemt gøre det igen, skriver en kunde, der oplyser at have købt et kopi-Lego sæt fra Starwars-serien.

De positive anmeldelser af Lego-efterligningerne er i klart overtal både på Lepinbrick Store, H&H Co.,Ltd og Lepin Building Blocks, men der er også negative anmeldelser – særligt af kunder, der beklager sig over, at der mangler klodser i nogle af æskerne.

Ifølge en dansk ekspert er kopierne særdeles godt udført.

- Det er helt ned i detaljen, at Lego bliver kopieret af Lepin, og der er en åbenlys risiko for, at der er forbrugere, som ikke kan se, at der er tale om en kopi af Lego, når de sidder med produktet i hænderne, siger siger Eva Aaen Skovbo, der er ekspert i immaterielle rettigheder og advokatpartner i Patrade.

FacebookTwitter