Forbrugerombudsmanden: Tilbudsside har vildledt forbrugerne

Forbrugerrådet Tænk advarer mod uigennemskuelige tilbud på dealsites.

53.459 liker tilbudibyen.dk på facebook. Nu har hjemmesiden vildledt forbrugerne, skriver forbrugerombudsmanden. Foto: Skærmbillede af tilbudibyen.dk

Det er ved at være sidste chance, hvis du skal spare 61 procent på 12 flasker vin eller 59 procent på en batteridrevet, opvarmet øjenvippebukker.

Tilbudibyen.dk reklamerer som mange andre deal-sites med store besparelser, hvis du handler hurtigt.

Men det var vildledende markedsføring, da tilbudibyen.dk tilbød, du kunne spare 64 procent på en sushimenu fra Great China. Det skriver forbrugerombudsmanden. Besparelsen var beregnet ud fra en førpris på en menu, som Great China normalt ikke sælger.

- Det er vildledende at lade forbrugerne tro, at de gør en bedre handel, end de reelt gør. Derfor har vi indskærpet reglerne over for restauranten og deal-sitet, siger forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, i en pressemeddelelse.

Besparelser styrer vores køb

Det er ikke første gang, Forbrugerrådet Tænk hører om falske tilbud. De mener, det er et stort problem, hvis deal-sites som tilbudibyen.dk, Downtown og Sweetdeal sammensætter tilbud ud fra en førpris, der ikke findes.

- Det bliver enormt uigennemsigtigt, og derfor skal man som forbruger passe meget på, når man handler på de her sites, siger seniorjurist Tina Dhanda Kalsi fra Forbrugerrådet Tænk.

Tilbuddene er ifølge Tina Dhanda Kalsi en effektiv markedsføringsmetode, men det er vigtigt, at forbrugerne ikke køber på grund af besparelsesudsagnet i sig selv.

- Man har ingen jordisk chance for at vide, om besparelsen er reel, og det er et stort problem, fordi folk ikke får oplysninger til, de kan træffe et valg på et oplyst grundlag, siger hun.

Derfor opfordrer Tina Dhanda Kalsi til, at du altid undersøger markedet, før du køber:

- Søg for eksempel på andre sushirestauranter, hvordan ligger prisniveauerne, og om der er nogle anmeldelser af stedet.

Fakta: Sådan undersøger du et tilbud

  • Fokusér på selve prisen frem for på, hvor meget du sparer. Lad dig ikke friste af store besparelser. I værste fald kan du komme ud for, at besparelsen slet ikke korrekt.

  • Forhold dig til kvaliteten på varen. Det kan være, at du betaler meget for noget af relativt dårlig kvalitet.

  • Undersøg markedet for alternativer. Måske er tilbuddet rent prismæssigt ikke helt så godt, som det først så ud til, og måske finder du noget tilsvarende hos konkurrenter, som passer bedre til dit behov.

  • Undersøg vilkårene på forhånd og se særligt efter begrænsninger. Måske kan "dealen" kun benyttes i særlige tidsrum, i bestemte områder, og måske skal den benyttes inden for en relativt kort tidsfrist.

  • Vær realistisk, inden du køber en "deal", og overvej i første omgang, om det er overhovedet er noget, du har brug for.

Facebook
Twitter