Forbrugerrådet: Nyt teleselskab tiltrængt for konkurrencen

I dag betaler alt for mange kunder alt for meget for deres abonnement, lyder det fra Forbrugerrådet.

Flere forbrugere betaler i dag for noget, de slet ikke bruger, lyder det fra Forbrugerrådet, som dog ikke ved om det nye teleinitiativ fra Plenti, vil ændre konkurrencen på telemarkedet. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Fast pris på sms, mms, opkald og dataforbug. Det er hovedingredienserne i et splinternyt telefonabonnement, som teleselskabet Plenti i dag lancerer.

Og den nye cocktail er ifølge Forbrugerrådet tiltrængt på et telemarked, hvor de store selskaber gang på gang hæver priserne.

- Flere forbrugere betaler i dag for noget, de slet ikke bruger. I mange teleselskaber benytter man skræmmemekanismer for at få folk til at købe en ekstra gigabite, som folk aldrig kommer til at bruge, lyder det fra cheføkonom i Forbrugerrådet Martin Salamon.

Ifølge Martin Salamon er det længe siden, at der er kommet nye spillere på telemarkedet, og det er det, der gør, at konkurrencen er sløv, og mange kunder betaler alt for meget for et telefonabonnement.

Men om det nye initiativ præcis er det, der skal til for at styrke konkurrencen, ved Martin Salamon ikke.

- Det er altid godt for forbrugerne, når der kommer nye spillere med innovative produkter. Men om det lige er det her, der er det rigtige, det ved vi ikke, siger han.

Det nye teleselskab, Plenti, markedsfører sig på at være et selskab, der gentænker måden, hvorpå forbrugerne er kunder. Ud over at tilbyde faste priser har det nye selskab indgået aftaler med Aller, Egmont, Mofibo, Ekstra Bladet og Berlingske om at levere gratis og ubegrænset indhold til mobilkunderne i Plenti.

Det betyder, at for eksempel Aller byder ind med 50 produkter, som telekunden kan få adgang til, når de køber en produktpakke hos Plenti.

Forbrugerrådets gode råd når du vil skifte teleselskab

  • Se abonnementet igennem
  • Kig på indholdet – er det noget, du vil have og har brug for
  • Svarer det, der tilbydes, til de tjenester, man faktisk får
  • Er man glad for musik, skal man kunne tage sin playliste med fra selskab til selskab