Forfatter glad for afsløring af Jensby

Forfatter er glad for, at DR har dokumenteret at erhvervsmand Asger Jensby har løjet om sin uddannelse, ligesom hans samarbejdspartner Stein Bagger.

Det var en "fejl", da erhvervsmand Asger Jensby kom til at kalde sig cand.merc. - en afsløring, der mødes med lettelse hos forfatter til bog om IT Factory.

Erhvervsmanden Asger Jensby har - ligesom hans nære samarbejdspartner Stein Bagger - pyntet sig med lånte fjer og givet sig selv en uddannelsesgrad, der ikke har hold i virkeligheden. Cand.merc.-titlen fra Handelshøjskolen i Århus nåede Jensby ikke at tage - og han er dermed "kun" HA. Afsløringen kom frem i et interview på DRs 21 Søndag - og den vakte glæde i hjemmet hos forfatteren Sanne Udsen, der mandag er klar med sin bog om IT Factory-skandalen. Her har hun peget på Jensbys falske titel.

Asger Jensby har både på netmødestedet Linked-in og i andre sammenhænge hævdet, at han i 1973 blev uddannet cand.merc. Men Handelshøjskolen kunne over for DR fastslå, at det ikke er tilfældet.

I interviewet erkender Asger Jensby, at der er tale om en "fejl" på cv'et.

- Jeg studerede der i flere år, men er kun ha-uddannet, siger Asger Jensby til DR.

Sanne Udsen, konsulent, ph.d. og forfatter, har i forbindelse med sin bog været i diskussioner med både forlag og juridiske konsulenter.

- Jeg var rigtig glad, da jeg så tv-udsendelsen, for jeg har da været lidt bekymret for at skrive det, siger Sanne Udsen. Hun måtte basere sine oplysninger på særligt troværdige kilder og har ikke - som DR - kunnet få sagen officielt bekræftet på Handelshøjskolen.

Sanne Udsen undrer sig over flere ting ved den falske Jensby-titel. Det har åbenbart været forholdsvis almindelig kendt, i hvert fald i nogle kredse, at Jensby ikke var cand.merc.

- Hvorfor går bankerne ikke mere ind i det, når man har de vedholdende rygter om Jensby og desuden en direktør, Stein Bagger, med blandede resultater bag sig. Synes de ikke rygter er seriøse - eller har de ikke hørt dem, spørger Sanne Udsen.