Forhandlinger mellem SAS og kabinefolk brudt sammen

SAS og kabinefolkene har endnu ikke en løsning på plads for overflytning af personale til Cimber.

I alt 257 primært danske stewardesser og piloter skal forflyttes til SAS' nyere og billigere datterselskab, der er baseret på det tidligere Cimber, som SAS købte i december for 20 millioner kroner. Vilkårerne for forflytningen er dog ikke på plads endnu. (Foto: CLAUS BECH ANDERSEN © Scanpix)

Forhandlingerne mellem SAS og de kabineansattes fagforening CAU om overflytning af stewardesser til datterselskabet Cimber brød onsdag aften sammen, oplyser CAU.

Parterne gik hver til sit uden at have aftalt, hvornår de skal mødes igen, lyder det fra fagforeningen.

CAU har indkaldt medlemmerne til et møde fredag for at orientere dem om situationen.

SAS og selskabets stewardesser skal forsøge at finde frem til, hvilke vilkår omkring 140 kabinefolk, der efter planen skal overflyttes til SAS nye datterselskab Cimber allerede 1. marts, skal arbejde under.

Arbejdsnedlæggelse gav aflysninger og forsinkelser

Tirsdag nedlagde kabinepersonalet arbejdet i frustration over situationen, da et medlemsmøde udviklede sig til et fagligt møde. Arbejdsnedlæggelsen varede omkring fem timer og resulterede i aflysninger og forsinkelser for SAS passagerer.

Da SAS købte Cimber i december, fik selskabet adgang til en billigere overenskomst end den, man har med sit eget kabinepersonale. Overflytning af personale til datterselskabet er en del af selskabets spareplaner, der skal vende underskud til overskud.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk