'Forligsen' lukker ned for natten: Staten forhandler videre i morgen

Forhandlerne i Forligsinstitutionen går hjem, og mandag er det kun de statslige forhandlere, der møder ind.

sendxnet Forligsinstitutionen i København. Forhandlere på det statslige, kommunale, og regionale område mødes til forhandlinger i Forligsinstitutionen i København, lørdag den 21. april 2018. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

Forligsmand Mette Christensen har besluttet, at overenskomstforhandlingerne holder pause natten over.

Det skriver Bente Sorgenfrey, formand for organisationen FTF, på Twitter.

Hun skriver videre, at det kun er statens forhandlere, der skal møde igen mandag, mens forhandlerne fra kommuner og regioner holder fri.

Det er tilsyneladende forhandlinger mellem netop statens parter, der har været i fokus hele søndagen, og fra kilder lyder det, at arbejdsgiverne i staten har bedt om tid til at regne nye løsningsmodeller igennem.

Ren ventetid

Det store fokus på den ene af de tre parter har haft stor betydning for alle andre i Forligsinstitutionen.

Det fortæller Grethe Christensen fra Dansk Sygeplejeråd.

- Vi har stort set ikke arbejdet på vores område i dag. Vi har siddet og ventet på, at der kunne ske nogle ting, der gjorde, at vi kunne komme i gang på vores områder, så i dag har været ren ventetid, siger hun.

De kommunale og regionale parter møder til gengæld ind igen klokken 10 tirsdag formiddag for at genoptage forsøget på at nå frem til en aftale.

Parterne skal nå frem til en aftale inden den 1. maj, og sker det ikke, kan strejke ramme landet den 6. maj, mens lockouten rammer den 12. maj.