Formand og næstformand i Sydbank trækker sig

Formand Torben Nielsen og næstformand John Lesbo forlader bestyrelse efter uenighed om strategi.

Sydbank er en af de største banker i Danmark, der vurderes til at have væsentlig betydning for samfundsøkonomien. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

En tredjedel af Sydbanks bestyrelse heriblandt formanden og næstformanden har trukket sig.

Det oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen:

- Baggrunden herfor er, at det nuværende formandskab samt to øvrige medlemmer af bestyrelsen har meddelt banken, at de trækker sig på grund af uenighed om governance og den fremtidige strategi.

Der er tale om formand Torben Nielsen og næstformand John Lesbo, der forlader bestyrelsen samt de to medlemmer Jørgen Høholt og Frank Møller Nielsen.

Sydbank oplyser, at managing director Lars Mikkelgaard-Jensen konstitueres som formand og CEO Jacob Chr. Nielsen som næstformand.

Vil skabe bedre balance i regnskabet

Desuden fremgår det af meddelelsen, at den fortsættende bestyrelse har taget meddelelsen fra de uenige medlemmer til efterretning:

- Bestyrelsen vil fortsætte og intensivere arbejdet med at gøre Sydbank til en stærkere bank, jævnfør bankens strategi.

- Der vil i forbindelse med offentliggørelsen af bankens Q3 regnskab blive fremlagt tiltag, som vil understøtte en bedre balance mellem indtjening og omkostninger.

Repræsentantskabet vil snarest muligt blive indkaldt med henblik på at supplere bestyrelsen, så den fremadrettet har de relevante kompetencer, skriver banken.

Kvartalsregnskabet for 1-3. kvartal bliver fremlagt 30. oktober.

Økonom: Sparekniven er fundet frem

Ifølge investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen tyder noget på, at sparekniven er blevet fundet frem i skuffen - og at ikke alle har kunne lide, hvad de så.

- Det betyder i al fald, at man ikke kan nøjes med at reducere med en-to filialer eller små 20 ansatte, lyder hans analyse til Ritzau Finans.

- Formentlig skal banken finde besparelser på 5-10 pct. i omkostningerne over en periode. Det lyder måske voldsomt, men det vil være langsigtet og måske over en tre-fireårig periode, og man har ikke så mange alternativer.

Han mener, at den nuværende strategi plan for 2019 til 2022 er "meget lidt konkret" og uden klare mål for den finansielle udvikling.

Bankens egenkapital er de seneste år skrumpet markant. Bankens forretning er blandt andet presset af faldende renter og øgede omkostninger til compliance.