Formodet milliardsvindler tror stadig, at han kan undgå udlevering til Danmark

Til gengæld glæder dansk minister sig over resultat ved retten i Dubai.

Sanjay Shah anker dom om udlevering til Danmark.

Den formodede milliardsvindler Sanjay Shah vil fortsat kæmpe mod at blive udleveret til Danmark, efter at en domstol i Dubai i dag har dømt ham til udlevering.

Den formodede milliardsvindler, der er tiltalt for at have svindlet den danske statskasse for cirka ni milliarder kroner, vil nemlig anke dagens dom.

Sagen skal nu for den øverste retsinstans i De Forenede Arabiske Emirater, oplyser hans forsvarer i en pressemeddelelse.

- Vi er skuffede over resultatet af dommen i dag. Fra vores foreløbige læsning af dommen, mener vi, at loven skal fortolkes og anvendes på en anden måde.

- Vi har nu 30 dage til at appellere dagens dom til den højeste ret i De Forenede Arabiske Emirater, og vi vil i vores appel komme med hele forklaringen (på hvorfor han ikke skal udleveres, red), siger Sanjay Shahs advokat, Ali Al Zarooni, i en pressemeddelelse.

Samtidigt siger advokaten, at han forventer, at den endelige afgørelse kommer inden for to måneder.

- Både os og mr. Shah har fuld tiltro til det juridiske system i De Forenede Arabiske Emirater, siger Al Zarooni.

Minister: Vores velfærdssamfund er blevet undergravet

Anderledes glæde er der hos den danske regering, som i flere år har forsøgt at få Sanjay Shah udleveret til retsforføgelse i Danmark.

- Det er foreløbigt en stor sejr for Danmark og en rigtig god nyhed. Det skal ikke kunne betale sig for formodede gerningsmænd at forsøge at skjule sig i andre lande for at undgå at blive stillet for en dansk domstol, siger justitsminister Peter Hummelgaard (S).

Ifølge ministeren er sagen ikke kun vigtig på grund af det astronomiske beløb, som statskassen angiveligt er blevet svindlet for. Der er også mere fundementale principper i stil.

- Det er vores fælleskasse og velfærdssamfund, der er blevet undergravet, og med denne afgørelse er vi kommet et skridt nærmere, at en af de formodede gerningsmænd kan blive stillet for en dansk domstol, siger justitsministeren.

Hvad er din kommentar til, at dommen ankes?

- Vi vil gøre, hvad vi kan for at bistå myndighederne i De Forenede Arabiske Emirater med, hvad de vil have af oplysninger fra Danmark, så man forhåbentlig når frem til samme konklusion ved en appel, siger Peter Hummelgaard.

Tre andre briter er også i Dubai

Sanjay Shah er ikke den eneste tiltalte i udbyttesagen, som lige nu befinder sig i Dubai. Tre andre briter, der også bor i Dubai, er sammen med tre amerikanere tiltalt for at have svindlet den danske statskasse for 1,1 milliarder kroner.

De er endnu ikke blevet begæret udleveret, men Peter Hummelgaard forsikrer, at man vil forfølge alle spor i sagen.

- Det er så grov en økonomisk forbrydelse mod Danmark og vores fællesskab, at det har været meget vigtigt at forsøge at få alle hjørner endevendt og få alle skyldige forsøgt stillet til ansvar, siger han.

Så vil du forsøge at få de tre briter udleveret, hvis Shah ender med at komme til Danmark?

- I det omfang, der er grundlag for det, er vores holdning, at alle implicerede skal stilles til ansvar for deres mulige forbrydelse, og indtil videre har det været ved Sanjay Shah, at kræfterne er blevet brugt.

- Forhåbentlig kan han blive stillet for en dansk dommer og kaste yderligere lys over sagen, som så kan bruges til at tage det næste skridt videre, siger justitsminister Peter Hummelgaard.