Forsikringsbranchen er klar til at supplere blåt kort

Til august skal det blå sygesikringskort med på rejser i Europa. Forsikringsbranche er klar med nye produkter.

Staten sætter snart en informationskampagne i gang om de nye regler for offentlig rejsesygesikring. (© Colourbox)

Det gule sygesikringskort gælder fra 1. august ikke længere, hvis man skal holde ferie i Europa og bliver ramt af sygdom. Skal man ud og rejse, er det i stedet det blå sygesikringskort, der skal pakkes i tasken.

For at sikre, at alle er klar til forandringen, skyder Sundhedsministeriet og Kommunernes Landsforening (KL) en informationskampagne i gang om de nye regler for offentlig rejsesygesikring, så ingen bliver fanget på et brækket ben på rejsen.

Nye produkter på hylden

Også forsikringsselskaberne er ved at være klar med nye varer på hylderne til kunderne, så man kan få den samme dækning på rejsen som med det gule sygesikringskort. Det er blandt andet muligheden for at komme på et privathospital og for at kunne ringe til en alarmcentral.

Hos Forsikring og Pension oplyser konsulent Nanna Dalgaard Wilkens, at de, der allerede har en rejseforsikring, automatisk vil blive kontaktet af deres forsikringsselskab, inden de nye regler træder i kraft.

- Det, man som forbruger skal gøre, er at sætte sig ind i de regler, der gælder i det land, man skal til. Det er forskelligt, hvad forsikringsselskaberne kommer med til kunderne. Jeg har set, at nogle selskaber tilbyder et produkt, hvor det er et krav, at man har det blå kort, siger hun til Ritzau.

Undersøg hvordan du er dækket

Nanna Dalgaard Wilkens siger, at det er vigtigt, at man finder ud af, hvordan man er dækket på rejser allerede. Og at man beslutter sig for, om man fremover vil beholde de muligheder for behandling, som man havde med det gule kort.

Man kan få mere viden om kampagnen og det blå sygesikringskort på www.huskdetblå.dk. Her kan man også få et overblik over, hvordan man er dækket med det blå kort i det enkelte rejseland.

/ritzau/

FacebookTwitter