Forsikringskonkurs kan sende familien Andersen på gaden

Efter Husejernes Forsikring er gået konkurs, kan Hasse hverken betale for genhusning eller reparationerne på familiens hus i Nødebo.

Det hele startede i hjørnet af soveværelset, hvor Hasse Traberg-Andersen efter at have kigget under gulvpladerne kunne se, at huset var isoleret helt forkert.

Op mod 25.000 danskere står pludselig med en værdiløs ejerskifteforsikring, efter selskabet bag Husejernes Forsikring er gået konkurs.

Blandt de berørte er Hasse Traberg-Andersens familie, der i 2014 købte en drømmebolig i Nødebo på Nordsjælland.

Men der skulle ikke gå lang tid, før familien fandt ud af, at huset var spækket med skimmelsvamp. De døjede med hovedpine og blev anbefalet at flytte væk fra huset. Derfor sørgede forsikringsselskabet Husejernes Forsikring for genhusning. Samtidig dik familien tilsagn om en erstatning på 600.000 kroner.

- I marts 2016 får jeg at vide, at vi ganske enkelt ikke bør bo i huset. Derfor skal vi finde et andet sted at bo. Der er vi dækket via husejernes forsikring, som finder genhusning til os, siger Hasse Traberg-Andersen.

Ikke flere penge

I sidste uge gik forsikringsselskabet Gable Insurance i Lichtenstein konkurs, og pludselig kan familien skyde en hvid pil efter pengene, der ikke længere udbetales, og huslejen til erstatningsboligen bliver ikke betalt.

Hasse Traberg-Andersen har hverken råd til at betale husleje eller færdiggørelse af huset.

- Det stiller mig i den situation, at vi faktisk ikke aner, hvad vi nu skal gøre. Der er nogle kortsigtede og langsigtede problematikker. Den kortsigtede her og nu er jo ganske enkelt, at fordi vi ikke har betalt vores husleje, står vi over for at måtte opsige vores lejemål, hvor vi er genhuset. Det vil sige, at vi har ikke noget sted at bo, for vi kan ganske enkelt ikke flytte ind her, siger Hasse Traberg-Andersen, der er uddannet arkitekt.

Uforstående

Hasse er med egne ord 'chokeret' over konkursen

- Det er fuldstændigt vanvittigt, vi står i et hus, vi er flyttet fra. Og vi har en genhusning, der skal betales. Man har jo ikke nogen anelse om, hvornår vi kan komme ind i huset igen, siger han og fortsætter.

- Kampen med Husejernes Forsikring har i forvejen været meget langvarig. Så efterhånden føler man sig ikke bare magtesløs, man føler sig træt. Jeg er helt uforstående over for, at folk vil være bekendt at behandle andre mennesker på den måde, siger Hasse Traberg-Andersen.

- Vi har i god tro købt et hus og tegnet en ejerskifteforsikring for at dække os ind, såfremt der måtte være nogle problemer.