Forsikringsselskaber får bøde for kønsdiskrimination, men for Michella føles det som en ydmygelse

Michella Meier-Morsi fik ulovlig afvisning på tre behandlingsforløb hos sit forsikringsselskab. Nu er selskabet idømt en bøde på 100.000 kroner.

I sidste uge fødte Michelle Meier-Morsi tre velskabte drenge. Hun er i forvejen mor til tvillinger. (Foto: Privatfoto fra Michella Meier-Morsis Instagram-konto @filippaophelia)

Michella Meier-Morsi taler med DR Nyheder halvt liggende fra en neonatalafdeling. Hun er omgivet af sin ægtefælle, to sygeplejersker og hele tre spædbørn.

I fredags fødte hun trillingedrenge, og hun er nu mor til hele fem børn under fire år. Derhjemme har hun nemlig tvillingedøtre, som fyldte tre år i december.

Det er med andre ord fair at sige, at Michella Meier-Morsis krop har været igennem en del.

Efter trillingegraviditeten skal Michelle Meier-Morsi have hjælp og støttemidler til overhovedet at stå oprejst. (Foto: Privatfoto fra Michella Meier-Morsis Instagram-konto @filippaophelia)

Men da hun havde brug for hjælp og økonomisk støtte til behandling efter den første fødsel, blev hun afvist af sit forsikringsselskab.

Hvis kundens skader og smerterne kommer fra graviditet, så er der ikke dækning, lød begrundelsen fra Danica Pension.

Samme argument har en lang række andre forsikringsselskaber benyttet sig af.

Men det er udtryk for kønsdiskrimination og derfor ulovligt. Det har bagmandspolitiet slået fast, efter P1 Orientering har afdækket blandt andre Michella Meier-Morsis forløb.

Selskaberne er derfor blevet idømt en bøde. Danica Pension har tidligere undskyldt overfor Michella Meier-Morsi og har i dag accepteret en bødestraf på 100.000 kroner.

Bødens størrelse efterlader dog Michella Meier-Morsi med en fornemmelse af endnu en gang at være blevet ydmyget.

- Det er en farce. Det er en ydmygelse af alle de kvinder, der er blevet kønsdiskrimineret. Jeg er faktisk i chok, siger Michella Meier-Morsi og tilføjer:

- Jeg havde håbet, de havde fået en bødestraf, der også ville afskrække andre fra at gøre det igen. Det synes jeg ikke er tilfældet.

Fik tre afslag om måtte opgive behandling

Michella Meier-Morsi får formentligt brug for hjælp til behandling ovenpå de seneste måneders trillingegraviditet.

Men selvom alt nu tyder på, at hun nok skal få økonomisk hjælp fra sit forsikringsselskab, ændrer det ikke ved, at hendes krop allerede har taget skade af manglende behandling.

For tre år siden bad hun først om hjælp til at få behandlet rectus diastase (delte mavemuskler, red.) oven på sin tvillingegraviditet. Det fik hun afvist.

Michella Meier Morsi har været meget åben omkring eftervirkningerne af sin tvillingegraviditet. Blandt andet deler hun billeder og erfaringer på sin Instagram-profil. (Foto: Privatfoto fra Michella Meier-Morsis Instagram-konto @filippaophelia)

Efterfølgende bad hun om hjælp til at få behandlet de rygsmerter, den ubehandlede rectus diastase førte til. Og til sidst bad hun om hjælp til at få behandlet myoser i underlivet, som de delte mavemuskler også havde ført med sig.

Alle gange fik hun afslag.

- Jeg startede op på behandling og betalte selv, men da jeg kom på barselsdagpenge, havde jeg rigtig svært ved at få det til at hænge sammen. Det er dyrt at gå til specialiseret fysioterapi. Jeg måtte droppe det, og det førte så til, at jeg fik en masse følgeskader, siger Michella Meier-Morsi.

Overvejer sag hos Institut for Menneskerettigheder

Efter P1 Orienterings afsløringer blev Michella Meier-Morsi kontaktet af sit forsikringsselskab, som oplyste, at de var i tvivl om, hvordan de skulle kompensere hende.

Danica Pension opfordrede derfor Michella Meier-Morsi til at kontakte Ligebehandlingsnævnet for at få dem til at føre en sag.

Det gjorde den nybagte mor, og Danica Pension kvitterede ved at hyre Kroman-Reumert til at føre deres side af sagen.

- Jeg fik en rigtig fin undskyldning i radioen, men efterfølgende hyrede de et af landets dyreste advokatfirmaer til at komme efter mig. Det har man ikke en chance for at stå op imod som lægmand, siger hun.

- De har stukket mig 5.000 kroner, men det kommer jo desværre ikke i nærheden af at dække de forløb, jeg har været igennem.

Michella Meier-Morsi føler sig langt fra sikker på, at forsikringsselskaberne har taget ved lære af sagerne om kønsdiskrimination. (Foto: Privatfoto fra Michella Meier-Morsis Instagram-konto @filippaophelia)

Hvad vil du gerne opnå som kompensation?

- For mig handler det som minimum om, at Danica Pension ikke har tjent på at afvise mig, svarer Michella Meier-Morsi.

- Det ser ud til, at de er sluppet igennem med at udbetale kompensation på 5.000 kroner til hver kvinde, der er diskrimineret, og så får de en bødestraf på 100.000 kroner. Det er jo en overskudsforretning for dem at have gjort det her.

Når Michella Meier-Morsi igen er på benene efter trillingegraviditet og -fødsel, overvejer hun kraftigt at gå videre med et civilt søgsmål mod Danica Pension, som hun har bedt Institut for Menneskerettigheder om hjælp til.

- Jeg er bestemt ikke tilfreds med, hvordan det her er endt, og for mig er det ikke slut endnu, siger hun.