Forsvarer: Hackersag har udfordret det danske retssystem

Svære tekniske detaljer har gjort CSC-hackersagen problematisk, mener Wargs forsvarer.

Wargs forsvarer Luise Høj mener, at CSC-hackersagen har udfordret det danske retssystem. (Foto: DR)

Der blev sat et foreløbigt punktum i Danmarks største hackersagen i dag, da der blev uddelt straffe til den svenske superhacker Gottfrid Svartholm Warg og en 21-årig dansk mand.

Warg blev idømt tre og et halvt års fængsel, og den 21-årige blev idømt en straf på seks måneder.

Sagen blev afgjort af et nævningeting, hvor tre dommere og fire nævninge mente, at Warg var hovedbagmand bag hackerangrebet og selve udførelsen af angrebet.

De fandt det samtidig bevist, at den 21-årige havde medvirket til angrebet i den indledende fase.

Forstår ikke fakta

Da temaet for retssagen var hacking fulgte der et hav af svære IT-tekniske begreber i kølvandet, og det har retten været på noget af en prøve, var forsvarer og anklager enige om efter dommen.

- Det har været en vanskelig sag for alle parter. Det har været svært at forstå fakta i denne her sag, og sagen har udfordret retssystemet ved, at der sidder nogle mennesker, der skal være aktører i en sag, hvor vi dybest set ikke forstår fakta - det har vi været nødt til at få nogle eksperter til at komme ind og fortælle os, siger Wargs forsvarer Luise Høj.

Kræver erstatning

Anklager Maria Cingari giver hende ret.

- Vi har jo ingen praksis på området, og det har været en kompliceret sag, men jeg er godt tilfreds med de domme, der er blevet givet, siger hun.

Da den 21-årige allerede har siddet i varetægtsfængsel i 17 måneder, har han allerede afsonet langt mere end sin straf, og han vil derfor kræve erstatning for en uberettiget lang varetægtsfængsling.

- Vi vil kræve cirka 250.000 kroner i erstatning for tort, og så kommer der noget tabt arbejdsfortjeneste, som vi skal gøre op, siger hans forsvarer Michael Juul Eriksen.

Gottfrid Svartholm Warg valgte at anke dommen til landsretten på stedet. Den 21-årige ønskede ikke at anke. Det er endnu uvist, om anklagemyndigheden vil anke dommen til den 21-årige.

FacebookTwitter