Forsvarer i hvidvask-sag: Der mangler beviser for ulovlige penge

Forsvarerne i sagen om hvidvask af flere millioner kroner er dybt uenige i dommen og anker derfor til landsretten.

De tre forsvarere i hvidvasksagen anker afgørelsen. (Foto: Lea Meilandt Mathiesen © Scanpix)

- Vi er overhovedet ikke enige i dommernes resultat. De dømmer ud fra, hvad de tror, der er foregået i hovedet på de tiltalte.

Sådan siger Michael Juul Eriksen, der er forsvaradvokat for den 33-årige mand, der i dag er blevet idømt seks års fængsel for at hvidvaske 184 millioner kroner på sit vekselkontor sammen med en af sine ansatte, sin 66-årige far.

Der er tale om vekselkontoret Uni Travel & Exchange Aps, der ligger på Nørrebro i København. Faren blev også idømt fængsel i seks år.

- Sagen er meget speciel, fordi for 99 procent af sagens vedkommende, kan man ikke bevise, at det var ulovlige penge, der blev vekslet, siger Michael Juul Eriksen, der sammen med sin klient har valgt at anke dommen.

Også den anden forsvarer, der forsvarede faren i sagen, er utilfreds med rettens afgørelse.

- Det har været meget barskt for min klient. Han har været fængslet i 14 måneder. Og det har været meget belastende, at han ikke har været i kontakt med sin familie, siger forsvarsadvokat Berit Ernst.

- Det kom som et chok for min klient - nu skal vi sunde os og komme videre. Vi mener ikke, at bevisførelsen har været tung nok. Derfor anker vi afgørelsen, siger Berit Ernst.

I retten blev vekselbureauet idømt en bøde på 92 millioner kroner. Forsvaren vurderer dog, at selskabet har en egenkapital på mellem 100.000 og 200.000 kroner, og at de derfor ikke er i stand til at betale.

- Dette selskab har ikke en kinamands chance for at betale den bøde. Selv ikke med en afdragsordning vil vi kunne betale så stort et beløb, siger forsvarsadvokat Thomas Smed, der forsvarede selskabet i retten.

Nu er det op til Landsretten at afgøre, hvorvidt dommen skal laves om.