Forsvarer for Uber-chauffør: Vi anker dommen

En af de seks dømte chauffører vil anke sagen, de øvrige overvejer. Men 40 nye sager er nu på vej.

En af de seks dømte Uber-chauffører har allerede besluttet sig for at anke sagen til landsretten. De øvrige er i tænkeboks. (Foto: mark Ralston © Scanpix)

Sagen om de seks Uber-chauffører, der fredag blev idømt bødestraffe ved Københavns Byret, er ikke slut endnu.

Mindst en af de seks chauffører har allerede besluttet sig for at anke sagen - de øvrige fem overvejer fortsat, men erklærer sig i udgangspunktet klar til at tage sagen til landsretten.

Det fortæller de seks personers to forsvarere, Eddie Omar Rosenberg Khawaja og Bettina Hald Engmark efter dommen.

Den chauffør, der allerede har besluttet at anke, fik en bøde på 6.000 kroner for pirattaxa-kørsel. De øvrige overvejer fortsat. Bøderne på 2.000 kroner er så små, at det skal gennem procesbevillingsnævnet, før de kan ankes.

Mange flere bøder på vej

Til gengæld er der læssevis af andre sager på vej.

- Anklagemyndigheden vil i lyset af de domme, der nu er kommet, rejse tiltale i de verserende sager, der er mod Uber-chauffører. Og politiet vil fortsat sigte dem, de støder på, der kører med en Uber app, siger senioranklager ved Københavns Politi.

Uber åbnede sin kontroversielle Uberpop-tjeneste i København i november, 2014 og blev næsten med det samme meldt til politiet af Trafikstyrelsen.

Sagerne mod de seks chauffører omhandler alle det forhold, at de har kørt taxi-kørsel uden at have godkendelse og tilladelser i orden, ligesom at bilerne ikke var godkendt til taxi-kørsel.

Uber - og chaufførerne - har hele tiden forklaret, at der ikke var tale om taxi-kørsel, men samkørsel, hvor der gælder andre regler. Det afviste retten dog.

I Sverige måtte Uber i maj lukke Uberpop-tjeneste efter sager, der minder om de danske, efter at chaufførerne havde tabt i to retsinstanser.

Facebook
Twitter