Forsvarsadvokat anker på stedet: Meget overrasket over dom i bestikkelsessag

To af tre tidligere offentligt ansatte har på stedet anket dommen, der sender dem i fængsel for bestikkelse.

Peter Trudsø, der er forsvarsadvokat for de tre tidligere offentligt ansatte, som i dag er blevet dømt for bestikkelse, er overrasket over dommen, der sender to ud af de tre i fængsel. Den tredje dømte fik en ubetinget fængselsdom på 20 dage.

- Jeg er meget overrasket, og det er også derfor dommen er anket nu. Så den her sag kommer til at køre om igen i Østre Landsret, siger Peter Trudsø, der er forsvarsadvokat for en lang række af de i alt 12 tiltalte i den omfattende bestikkelsessag, der gælder offentligt ansatte, som har modtaget gaver fra it-leverandøren Atea.

Den hårdeste straf på fire måneders fængsel går til en tidligere ansat i Københavns Kommune, mens en tidligere ansat i DSB fik 60 dages fængsel.

Da dommen var blevet afsagt, tog Peter Trudsø sig tid til at ringe til sine klienter, og to af dem var altså ikke i tvivl.

- Mine klienter var jo ikke til stede i dag. To ønsker at anke med det samme, mens den sidste skal tænke lidt over det.

Den sidste dømte har modtaget en betinget fængselsdom og 40 timer samfundstjeneste. Dommen skal ankes, inden der er gået 14 dage.

Peter Trudsø vil ikke forholde sig til, om dommen i dag kan skabe præcedens for de øvrige offentligt ansatte, som er tiltalt i sagen, hvor politiet stadig mangler at efterforske 10 sager - og et større sagskompleks omkring ansatte hos Region Sjælland:

- Nu tager vi det en dag ad gangen. Foreløbigt skal sagen køre en gang til i Østre Landsret, og så må vi se, hvad landsretten siger, siger Peter Trudsø.

Dommen afsagt i Retten Glostrup læner sig op ad Anklagemyndigheden, der krævede de tiltalte fængslet i mellem 40 dage og fire måneder.

SAGEN KORT

  • Atea-sagen handler om bestikkelse af offentligt ansatte.

  • Sagen rullede for halvandet år siden, da det kom frem, at ansatte hos Region Sjælland og Rigspolitiet har modtaget blandt andet rejser og middage fra it-leverandøren Atea.

  • Over 40 personer har været sigtet i den omfattende bestikkelsessag, der er kendt som Atea-sagen.

  • I forbindelse med en omfattende ransagning i juni i år blev it-ansatte hos yderligere syv offentlige myndigheder sigtet for uberettiget at have modtaget gaver fra Atea. I den forbindelse er der rejst tiltale mod 12 personer, sigtelsen er frafaldet mod ni personer. Politiet mangler stadigvæk at efterforske 10 sager.