Fra i dag kan du bruge mobiltelefon og tablet i SAS-fly

Mobiltelefon og tablet skal sættes i flyfunktion, når man er i luften, og den bærbare computer skal blive i tasken.

Mobiltelefonen skal sættes på flyfunktion, så kan den fra i dag bruges i SAS-fly.

Alle passagerer om bord på SAS-fly kan nu bruge mobiltelefoner og tablets om bord i flyet under start og landing. Det skriver nyhedssitet check-in.dk.

Dermed er SAS et af de første flyselskaber, der har tilpasset sig de nye regler, som EU-Kommissionen i samarbejde med det europæiske luftsikkerhedsagentur EASA besluttede mandag.

Brugen af det elektroniske udstyr kræver dog, at det bliver sat i flyfunktion, så sendefunktionen er slået fra under hele flyrejsen.

Gælder ikke bærbare

- Jeg er rigtig glad for, og lidt imponeret over, hvor hurtigt det er gået både for de europæiske og lokale myndigheder at følge med, og ikke mindst for SAS. Vi har reageret effektivt og ændret vores procedurer, siger Trine Kromann-Mikkelsen, der er pressechef hos SAS i Danmark, til check-in.dk.

SAS understreger dog, at de nye regler ikke gælder for traditionelle bærbare computere. De skal som hidtil være gemt væk i håndbagagen under starter og landing af hensyn til sikkerheden i kabinen.

EU-Kommissionen meddelte mandag, at den med øjeblikkelig virkning fjerner forbuddet mod at have elektronik tændt under start og landing med europæiske luftfartsselskaber.

Nye regler er første skridt

EUs transportkommissær, Siim Kallas, er ikke i tvivl om, at de nye regler er første skridt, fordi alle vil være forbundet med omverdenen. Men sikkerheden er det centrale, siger han.

Transportkommissæren siger, at den videre analyse og nye regler for kommunikation undervejs på rejsen ventes klar i løbet af et års tid.

/ritzau/

Facebook
Twitter