Fra kvart million til tusinde: Antal ansatte kriseløn skrumper markant

I foråret var næsten en kvart million sendt hjem med lønkompensation - nu ser tallet helt anderledes ud.

- Vi må ikke tro, at vi har overstået det hele. Mange virksomheder kæmper stadig, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S). (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

I sidste uge var 13.738 ansatte registreret som hjemsendt med lønkompensation.

Men går man bare tilbage til slutningen af april, var tallet markant anderledes.

Her var 244.333 sendt hjem med lønkompensation fra staten, skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Og det er ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) en glædelig nyhed.

- Jeg er glad for, at ordningen har været med til at holde hånden under danske lønmodtagere og arbejdspladser, og at flere virksomheder nu igen kan stå på egne ben, siger han.

Krisen er ikke ovre endnu

Tusindvis af virksomheder har søgt og fået udbetalt milliarder af kroner fra de mange hjælpepakker, der skal hjælpe selskaber og deres ansatte helskindet igennem coronakrisen.

Hjælpepakken med lønkompensation betyder, at kriseramte virksomheder kan få betalt en del af lønnen til ansatte, der ellers ville være i risiko for at blive fyret. De ansatte skal sendes hjem og må ikke arbejde, mens de modtager hjælp fra staten.

Men krisen er endnu ikke slut, advarer erhvervsministeren.

- Vi må ikke tro, at vi har overstået det hele. Mange virksomheder kæmper stadig, og derfor arbejder regeringen også lige nu på initiativer, der skal sørge for, at nogle af de brancher, der er hårdest ramt, får mere hjælp, siger Simon Kollerup.

Tal kan stige mere

Ifølge Erhvervsministeriet vil tallene for hjemsendte på ordningen forventeligt stige, i takt med at virksomhederne får indsendt og behandlet flere ansøgninger.

Virksomheder kan nemlig vælge at sende medarbejdere hjem og først søge ordningen senere, og dermed kan det på sigt vise sig, at flere har gjort brug af ordningen, end man har registreret lige nu.

- I de tidligere ansøgningsrunder har især store virksomheder søgt relativt sent i perioden, hvorfor det vurderes, at væsentligt flere aktuelt er hjemsendt med forventning om, at virksomheden kan modtage lønkompensation. Omvendt kan nogen være trådt ud af ordningen igen, skriver ministeriet i sin pressemeddelelse.

Facebook
Twitter