Frank, for helvede! Iværksættere håber stadig på samarbejde efter "historisk fejltagelse" i Løvens Hule

Frank Bjergø og holdsport.dk sagde nej til rekordstor investering i Løvens Hule - men håbet lever endnu.

- Frank, for helvede!

Panelet i 'Løvens Hule' rev sig selv i håret, måbede, bandede og svovlede, da Frank Bjergø og hans partnere sagde nej til alle tilbud fra de fem investorer.

For mange af de håbefulde iværksættere, der går ind til det benhårde og succesfulde panel, ville falde bagover, hvis løveflokken tilbød at investere 4,5 millioner kroner – men ikke mændene bag holdsport.dk.

De sagde nej til den rekordstore investering og langede endda ud efter Stadil, Buch og co. for ikke at værdisætte firmaet højere. Men var det nu også den rigtige beslutning, og er løverne helt ude af spillet?

Det var nogle af de spørgsmål, som dr.dk’s brugere stillede Frank Bjergø, da han i aftes svarede på spørgsmål i TÆT PÅ.

- P.t. tror jeg, at vi gjorde det rigtige, men det finder vi aldrig ud af. Jeg tror, at vi skal have en snak med løverne igen, når røgen har lagt sig, siger Frank Bjergø.

Og faktisk har folkene bag Holdsport allerede været i dialog med flere af løverne efter programmet, og håbet er i dag, at en af iværksætterne kommer med i projektet, selvom tilbuddene blev afvist på skærmen.

- Vi er for god en case til, at de vil lade den ligge, så mon ikke vi finder hinanden, siger Frank Bjergø.

- Vi er det bedste system på markedet til sportsklubber, og derfor vil det være naturligt med Christian Stadil. Både Jesper Buch og Tommy Ahlers er kompetente på international IT-skalering, så de vil kunne bidrage meget. Og så skal man ikke tage fejl af Birgit - hun har gjort det godt med Too Good To Go. Så Holdsport skal nok finde vejen og gerne med en løve.

Tiden er ikke til at fortryde

Holdsport.dk er en hjemmeside og app, som sportsklubber bruger til at koordinere og kommunikere igennem.

Efter et længere forløb, der strakte sig over to programmer, bød erhvervsmanden Christian Stadil 1,5 millioner kroner for 10 procent, Just Eat-grundlægger Jesper Buch tilbød 1 million kroner for 6,6 procent, og det samme gjorde forretningskvinden Birgit Aaby og IT-investoren Tommy Ahlers. Det vil bringe værdiansættelsen på 15 millioner kroner – men Holdsports egen værdiansættelse var på 40 millioner kroner.

Et andet bud lød på 1 million kroner for fem procent af firmaet.

Iværksætterpanelet var tydeligt frustreret undervejs, og Holdsport blev mødt med lige dele hovedrysten og beundring. Som du kan se i nedenstående video.

Men folkene bag Holdsport var ikke enige i værdiansættelsen, og løverne ”ønskede for meget”, siger Frank Bjergø.

- Vi ville rigtig gerne have haft deres viden og erfaring med ekspansion af virksomheder, men vi kunne i sidste ende ikke blive enige om en aftale.

Rystet og pissesur

Afslaget fik Løverne til at tabe kæben. Christian Stadil udråbte det til den "største fejltagelse i Løvens Hules historie", og Jesper Buch var "rystet" og "pissesur".

Selvom det blev et nej til tilbuddene, går det ifølge Frank Bjergø stadig fremad for projektet. Siden programmet blev optaget i sommer, er firmaet vokset med omkring 120.000 brugere og rammer snart 500.000 brugere.

- Tiden er ikke til at fortryde, og vi er kommet så godt i gang i mange lande, og i business må man bare rykke videre, siger Frank Bjergø.

Lige nu er især Tyskland og Norge i fokus. Investoren Rasmus Dissing Pedersen har investeret yderligere fire millioner kroner i firmaet, og Frank Bjergø forklarer, at firmaet også har modtaget flere henvendelser fra investorer efter programmet, men der skal stadig større investeringer til, hvis Europa skal erobres. Om investeringen så kommer fra en løve, må tiden vise.