Frank Jensen: Ansatte i København benytter ikke Ryanair

Københavns overborgmester har forbudt ansatte i kommunen at flyve med Ryanair.

Ansatte i Københavns Kommune må ikke flyve med Ryanair. (Foto: © Barbara Christensen, DR)

Der må ikke længere flyves med det irske lavprisselskab i arbejdstiden, hvis ens arbejdsplads hedder Københavns Kommune.

Det fastslår overborgmester Frank Jensen (S) i en artikel, der hedder Ryanair: Flyselskabet mange hader - men alligevel flyver med. Det skriver Berlingske.

Her skærer overborgmesteren igennem over for Ryanair, som gennem flere måneder har fået en del opmærksomhed for at nægte at ville forhandle dansk overenskomst.

Det har vakt protester fra fagbevægelsen, ligesom flere kommuner har protesteret mod brugen af lavprisselskabet. Og nu er turen kommet til København, hvor Frank Jensen forbyder kommunens mere end 45.000 ansatte at flyve med Ryanair i arbejdstiden.

Dårlige løn- og ansættelsesforhold

Berlingske skriver, at det er Ryanairs løn- og ansættelsesforhold, som ifølge overborgmesteren diskvalificerer flyselskabet fra at handle med kommunen.

- Social dumping er noget svineri, som vi slår hårdt ned på her i København. Derfor stiller vi krav til alle, der vil levere til kommunen, herunder sælge os en flybillet, om at de skal tilbyde deres ansatte ordentlige løn- og arbejdsforhold.

- Dermed har vi allerede et forbud mod at flyve med Ryanair. For vores regler betyder, at vi ikke indgår kontrakter eller køber varer af leverandører, som ikke giver ordentlig løn, skriver Frank Jensen i en e-mail ifølge Berlingske.

Det var i marts i år, at irske Ryanair begyndte at flyve fra København. Ud over protester fra den danske fagbevægelse og flere kommuner har der også været aktioner fra ansatte i lufthavnen.

Lige nu behandler Arbejdsretten en sag, der handler om, hvorvidt den danske fagbevægelse kan gå i konflikt mod Ryanair.

/ritzau/