Frankrig er det dyreste skisted

Det er ikke en billig fornøjelse at tage på skiferie. Men der er stor forskel på, hvor ondt løjerne behøver at gøre på husholdningsbudgettet.

Det er ikke en billig fornøjelse at tage på skiferie. Men der er stor forskel på, hvor ondt løjerne behøver at gøre på husholdningsbudgettet. (© stock.xchng)

Hvis det skal være ekstravagant, skal turen gå til Frankrig, mens Tjekkiet er den mest budgetvenlige destination.

Forbrugerguiden Pricerunner.dk har sammenlignet priser på 32 skisportssteder over hele verden. Der er næsten 40.000 kroners forskel på den dyreste og den billigste skitur.

Tjekkiet 40.000 billigere

En tur for hele familien til Harrachov i Tjekkiet kan ifølge Pricerunner gøres for omkring 15.000 kroner i alt, mens skiferien til Courchevel i Frankrig kommer op på 55.000 kroner.

Generelt er de østeuropæiske destinationer Tjekkiet, Rumænien og Bulgarien de billigste, men også Sverige og Tyskland ligger i den lavere ende. I den dyre ende ligger Schweiz, USA, Canada og Japan, men Frankrig tager altså prisen som den absolut dyreste destination ifølge Pricerunners beregninger.

Regnestykket går på den samlede pris for en skiferie for to voksne og to børn - med halvpension, indkvartering, fly, transport, leje af udstyr, liftkort, frokost og endda øl til mor og far på afterski.

Facebook
Twitter