Fredericia Skibsværft skal lukke

Danmarks største reparationsværft med 400 ansatte skal lukke. Fredericia kommune vil bygge en ny bydel på grunden, hvor skibsværftet ligger. Men væftets direktør vil bekæmpe kommunens beslutning.

Byen skal skal åbnes ned mod vandet, så Kong Frederik den III's fæstning fra 1600-tallet kan give bydelen et historisk præg, lyder det fra byrådet. (Foto: Fredericia Skibsværft © Fredericia Skibsværft)

Der skal være nye boliger og erhvervslejemål der, hvor Fredericia Skibsværft ligger i dag. Det har byrådet i Fredericia besluttet. Og derfor skal Fredericia Skibsværft lukke.

Byen skal skal åbnes ned mod vandet, så Kong Frederik den III's fæstning fra 1600-tallet kan give bydelen et historisk præg, lyder det fra byrådet.

Skuffet direktør

Beslutningen vækker harme på skibsværftet, der beskæftiger 400 mennesker. Direktøren har ikke tænkt sig at overdrage grunden uden kamp:

- Jeg er skuffet over politikerne. Vi laver vores bedste indtjening i det her regnskabsår, og selv om der er lukket mange reparationsværfter, er markedet nu på et niveau, hvor vi alle har nok at lave, siger Thomas Andersen, der er direktør og tredjegeneration i det familieejede værft.

Danmarks største

Byrådet og Associated Danish Ports A/S har opsagt samarbejdet med værftet, og senest 1. januar 2017 skal grunden stå til rådighed for det milliarddyre-projekt.

Fredericia Værft blev etableret i 1916 og er i dag Danmarks største reparationsværft.

Kan ikke flytte

Overfor DR Nyheder understreger direktøren, at der ikke er andre steder værftet kan flytte hen, og at han derfor vil blive nødt til at dreje nøglen om, hvis det bliver som byrådet har besluttet.

- Vi vil ikke acceptere beslutningen og jeg tror heller ikke, at borgerne i Fredericia er enige med byrådet. Jeg håber næste kommunalvalg kan ændre på beslutningen, siger han.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter