Fritz Schur narrede medierne

Søndag eftermiddag fortalte SAS' bestyrelsesformand, Fritz Schur, at dele af bestyrelsen var på vej til Stockholm. Det viste sig at være en gimmick.

Søndag eftermiddag fortalte SAS' bestyrelsesformand, Fritz Schur, at dele af bestyrelsen var på vej til Stockholm. Det viste sig at være en gimmick. (Foto: © Jens Nørgaard Larsen, Scanpix 2012)

Den var en ren gimmick, da SAS' bestyrelsesformand, Fritz Schur, søndag eftermiddag proklamerede foran den samlede nordiske presse, at han og to bestyrelseskolleger nu drog af sted mod Stockholm.

Det fortalte Fritz Schur på bestyrelsens pressemøde mandag, da DR's erhvervskorrespondent Nina Munch-Perrin spurgte bestyrelsesformanden, hvem der dog havde været i Stockholm søndag aften.

- Det er et kritisk spørgsmål, smilede formanden lumsk og fortsatte grinende:

- Det tror jeg ikke, at nogen af os var. Men vi havde det utroligt fredeligt der, hvor vi havde behov for at sidde og holde bestyrelsesmøde. Det var en god gimmick.

Arbejdsro et hemmeligt sted

Udtalelsen om, at dele af bestyrelsen var på vej mod Stockholm faldt søndag omkring klokken 17.40, kort efter at Fritz Schur, næstformand Jacob Wallenberg og det norske bestyrelsesmedlem Dag Mejdell havde forladt forhandlingerne i København.

Det var, mens alting stod i stampe, og få timer efter at Fritz Schur havde udtalt, at forhandlingerne gik skidt.

Efter at formanden på vej ind i den ventende Mercedes ML AMG i Kastrup fortalte medierne, at han og de andre nu drog til Stockholm, kom der gang i spekulationerne og skriverierne.

Særligt svenske medier, men også mange danske, fik skrevet en hel del om nattens svære forhandlinger med særligt bankforbindelser i Stockholm natten til mandag.

Men i virkeligheden var de tre tre SAS-bestyrelsesmedlemmer fortsat fra Kastrup til et ikke nærmere bestemt sted i det storkøbenhavnske, hvor trioen fik fred og arbejdsro.

Morede sig over medierne

I pauserne underholdt de sig med pressens skriverier:

- Specielt morede vi os meget over at læse i medierne om alle de forhandlinger, jeg havde i Stockholm, og at jeg nu var på vej hjem. Men vi fik den fred, vi gerne ville have, fortæller Fritz Schur.

Mandag eftermiddag lykkedes det parterne at indgå den aftale, der kan redde SAS og bestyrelsen holdt derpå pressemøde i Københavns Lufthavn.