Frygt for USA-marked presser Novo-aktien

Novo Nordisk-aktier falder 6,9 procent efter regnskab, der nævner pressede priser i USA på grund af kopiprodukt.

Novo Nordisk-aktien faldt som ventet efter fremlæggelsen af halvårsregnskab. Men faldet var større, end regnskabet lægger op til, mener aktieanalytiker. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

På trods af fremgang på næsten alle poster fik Novo Nordisk-aktien en over nakken, efter regnskabet for første halvår er fremlagt.

Regnskabet er ikke dårligt, men især udenlandske investorer frygter pressede priser i USA.

Det er nye konkurrenter og ikke mindst historiens første kopiprodukt inden for insulin, Basaglar fra Eli Lilly, der presser priserne.

Prispresset, og frygten for yderligere pres, sender aktien i Novo Nordisk ned med 6,9 procent til 341,9 kroner efter en halv times handel.

Ifølge aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets er kursfaldet større, end regnskabet umiddelbart ville lægge op til.

- Hvis man kigger på, hvor meget vi skal sænke vores estimater for indtjeningen, så modsvarer det ikke faldet i aktiekursen, siger han.

- Men udviklingen rammer lige ned på den ømme tå, som er prispres i USA. Det er en ting, som udlandet har stort fokus på. Så det giver dem, der er negative omkring aktien, flere patroner i bæltet.

/ritzau/

Facebook
Twitter