Frygter 3D-skærme skader børns syn

Tre store elektronik-producenter advarer nu mod, at deres 3D-skærme kan skade børns syn.

Det er for at undgå brillerne, at der nu er udviklet fjernsynsskærme, hvor man kan se 3D uden briller. Men skærmene er under mistanke for at kunne påvirke små børns synsevne. (Foto: LilGoldWmn © stock.xchng)

Skærme, der viser tre-dimensionelle billeder, kan skade små børns syn.

Sådan lyder advarslen fra tre af verdens største elektronik-producenter.

Det er nyudviklede skærme, hvor man kan se 3D uden brug af en 3D-brille, der er under mistanke.

Nintendo har netop offentliggjort en advarsel på selskabets hjemmeside. Advarslen går på Nintendos kommende 3D spilkonsol, der påvirke synet på børn under seks år, skriver Associated Press.

Lynhurtige billeder

De nye skærme sender lynhurtigt forskellige billeder til det højre og det venstre øje for at skabe en følelse af dybde i billedet.

Men en række specialister frygter, at teknologien kan skade udviklingen af synsevnen hos små børn, skriver Nintendo på hjemmesiden.

Nintendo er ikke den eneste elektronik-gigant, der har været nødt til at advare om den nyeste 3D-teknologi.

Ifølge Associated Press så anbefaler Sony, at man konsulterer en læge inden små børn får lov til at bruge 3D-funktionen på Sonys PlayStation-konsol. Og Toshiba anbefaler, at man overvåger børnene, når de ser på Toshibas nye 3D-fjernsyn, hvor man altså ikke bruger 3D-briller.

3D-teknologien kan også få voksne til at føle sig trætte og skidt tilpas.

Satser stort

Mistanken om skadevirkninger på børns syn kommer på et meget dårligt tidspunkt. Både elektronik-virksomheder, spiludviklere og filmselskaber satser stort på, at de nye 3D-skærme fører til et voksende salg af TV, film og spil.

Nintendos nye 3D spilkonsol er endnu ikke på markedet. Den skulle komme i butikkerne i Europa til marts.

Facebook
Twitter