Fynsk rigmand åbner ny bank

L'easy-milliardæren Niels Thorborg åbner en bank, der får navnet Facit Bank.

Niels Thorborg ejer selskabet bag fodboldklubben, OB, Odense Sport- og Event, hvor han også er bestyrelsesformand. Nu bliver han også ejer af en bank. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Banklicensen er på plads, og dermed har den fynske erhvervsmand Niels Thorborg fået grønt lys til at slå dørene op til en ny bank: Facit Bank.

Der kommer dog ikke til at hænge skilte over bankens filialer på gågaderne i de danske provinsbyer, for Facit Bank bliver en internetbaseret bank, fortæller Niels Thorborg i en pressemeddelelse:

- Facit Bank er et projekt, vi har overvejet grundigt gennem en længere periode, og som hænger rigtig fint sammen med vores strategi.

L'easy med kreditkort

Niels Thorborg har bygget sit forretningsimperium, 3C Group, op gennem udlejningsvirksomheden L'easy, der tager sig godt betalt for langvarigt at udleje blandt andet hvidevarer og tv-apparater til skandinaviske forbrugere.

Og det er netop erfaringerne fra finansiering, som har bragt Thorborg frem til konklusionen; at der kunne ligge en værdi i at åbne en bank:

- Vi har været en del af markedet for salg og finansiering af blandt andet hvidevarer og fjernsyn i mere end 30 år, og den erfaring er stærkt medvirkende til, at vi nu kan åbne Facit Bank. Med en bank kan vi tilbyde vores kunder en palet af nye finansielle ydelser og services, som blandt andet kreditkort, lyder det fra Niels Thorborg.

3C-koncernen omfatter en række forskellige virksomheder, herunder D:E:R og halvdelen af netbutikken Wupti.com i Danmark og forbrugslånselskabet Thorn i Sverige og Norge.

Ifølge pressemeddelelsen vil Facit Bank tilbyde indlån, forbrugslån og kreditkort.

Direktør fra sparekasse

Det bliver Jesper Lyhne, som kommer til at stå i spidsen for den nye bank.

Han kommer fra en stilling som børsprocesdirektør i Den Jyske Sparekasse. Han har 32 års erfaring fra finanssektoren og vil blandt andet lokke kunder over i banken ved at tilbyde renter på indlån.

Det kan de færreste banker for tiden tilbyde på grund af en negativ rentesats hos Nationalbanken.

- Vi ser lige nu en udvikling på de finansielle markeder, hvor nogle kunder præsenteres for en negativ rente på indlån. Det kan vi gøre bedre. Vi har færre omkostninger end de traditionelle banker, og på det grundlag kan vi tilbyde en attraktiv rente for indskud på op til 750.000 kroner, som alle er dækket af indskydergarantien, siger Jesper Lyhne.

Facit Bank får kontor i Odense, hvor Niels Thorborgs selskab allerede har bredt sig over den fynske hovedstad med aktiemajoriteter i blandt andet selskabet bag fodboldklubben OB, Hotel Odeon i Odense og Odense Congress Center.

Koncernen har cirka 2.600 ansatte og en omsætning på cirka tre milliarder kroner.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter